Filmarkivet
Torget (Per Gunvall, 1960). Foto: Kooperativa förbundet.

Lån för privatpersoner

Filmarkivet tillhandahåller inte påseendekopior på dvd eller i filformat till privatpersoner, eftersom vi inte har rättigheter till filmerna i våra samlingar. Filminstitutets bibliotek har däremot ett brett utbud av dvd-filmer till utlåning; läs mer genom att klicka på länken nedan.

Som privatperson finns möjlighet att beställa fram analoga filmkopior ur samlingarna för visning i någon av Filmhusets biografer. För bokning av själva biografen och information om priser, kontakta bio@filminstitutet.se. Utöver kostnaden för biografen debiteras en expeditionsavgift, 700 kronor per långfilm och 350 kronor per kortfilm. Filmer bokas hos Filmarkivet minst fem arbetsdagar innan visning och vi hjälper till med att lokalisera rättsinnehavare.

Under 2016 hoppas vi kunna erbjuda möjligheten att se nyare svensk film och digitaliserade svenska klassiker i bibliotekets lokaler.

Filmarkivets beståndskatalog är sökbar från datorerna i Filmhusets bibliotek. Om du inte har möjlighet att besöka Filmhuset går det bra att höra av sig med förfrågningar via mail eller telefon.

Det går också bra att önska film för visning på Cinemateket i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Skriv ut