Cinemateket

Biljetter och förmånskort

Biljetter köper du enklast på vår webbsida, under respektive film genom att klicka på Köp biljett-knappen. Då kommer du till filmens webbshop. Du behöver inget kort för att besöka Cinemateket, men om du har ett förmånskort, glöm inte att ta med det om du köpt en förmånskortbiljett.

 • Biljetter till visningar på Biograf Victoria säljs enbart på plats på Victoria. (Ordinarie biljetter även på sf.se). Observera att du inte kan köpa biljetter till visningar i Filmhuset på Victoria.

 • För att köpa biljetter till flera visningar i Filmhuset vid ett tillfälle, klicka här.

 • Biljettkassan i Filmhuset på Borgvägen 1 har öppet från och med en timme innan kvällens första film till och med att kvällens sista film börjar. På måndagar är biljettkassan i Filmhuset stängd, eftersom vi då visar film på Victoria.
    
 • I Kulturdirekts infodisk i Kulturhuset på Sergels torg i Stockholm kan du köpa biljetter, med undantag för visningar på Biograf Victoria. Infodisken är öppen sju dagar i veckan.
   
 • Presentkort finns att köpa i vår webbshop.
   
 • Förmånskort finns att köpa i Filmhusets kassa, Biograf Victoria och Kulturdirekt. Eller som ett värdebevis vår webbshop.

Ordinarie biljett kostar 80 kronor. 
För unga under 15 år är det gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det. (Inget förmånskort behövs för ordinarie biljetter.)
 
Med våra förmånskort Cinemateketkortet eller Stora Cinemateketkortet får du programtidningen hemskickad, rabatt på biljetter och andra specialerbjudanden.

Cinemateketkortet
Cinemateketkortet
gäller i ett år och kostar 250 kr, student och pensionär 100 kr. Med detta kort betalar du 60 kr per biljett för våra ordinarie filmvisningar.

Stora Cinemateketkortet
Stora Cinemateketkortet är ett förmånskort för dig som besöker oss riktigt ofta. Med det går du gratis på våra ordinarie filmvisningar. Stora Cinemateketkortet gäller i ett år och kostar 1100 kr.

Har du köpt en rabatterad biljett måste du visa upp ditt kort tillsammans med biljetten vid insläppet.

Vill du bara köpa förmånskort? Klicka här!

Åldersgräns
Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film. På filmerna med 11-års-gräns får man vara 7 år och på filmerna med 7-årsgräns får man vara under 7 år om man är i sällskap med en vuxen.

Frågor och svar

Skriv ut