Ta del av filmsamlingarna

Boka film i distributionen

Merparten av filmerna som vi digitaliserar ur våra samlingar finns i vår biodistribution. Här hittar du priser och bokningsformulär. I katalogen finns omkring 270 filmer och antalet blir fler vartefter nya filmer digitaliseras.

Prislista:
Slutna visningar:
Långfilmer: 1500 kr för 1 visning. Extra visningar 500 kr.
Kortfilmer 1-30 min: 300 kr för 1 visning. Kortfilmer 31-59 min: 600 kr för 1 visning.

Öppna visningar:
Långfilmer: 25% av intäkterna eller minst 1000 kr första spelveckan. Följande spelveckor är garantihyran 400 kronor (upp till max 3 månader efter första spelveckan).
Kortfilmer: 25% av intäkterna, ingen minimumavgift.

Se utbudet på digitaliserade filmer här. Alla titlar som är i vår distribution ligger även i filmlistan i bokningsformuläret.

Boka film:
Du bokar en dcp genom att fylla i formuläret nedan.
När du skickat bokningsförfrågan får du ett automatiskt mail med kopia på din bokning. För att boka en film för biografvisning måste du ha minst 2 veckor till visning (undantag kan förekomma vid semestertider).

Villkor för inställd visning:
Under rådande omständigheter då biografer kan behöva ställa in visningar med kort varsel frångår vi ordinarie avbokningsvillkor och ni kan avboka film fram till planerad visningsdag. Genomförd och rapporterad visning faktureras som vanligt.

Om ni har öppna visningar rapporterar ni in er visningar i Bioguiden.
Filmen levereras av Unique Digital.

Bilder och texter:
Bilder och affischer kan beställas för användning i samband med visning av filmerna. Det går också bra att använda de filmtexter som vi har om de digitaliserade filmerna - källa måste dock alltid anges. För digitala bilder och affischer, kontakta filmdistribution@filminstitutet.se.

Teknisk support: 
Om du har behov av teknisk support, kontakta Unique som levererar filmerna på support@movietransit.com eller 0200 11 48 08.

Skriv ut