Analyser och statistik

Biobesökssiffror

I vårt dynamiska statistikverktyg finns besökssiffror för filmer som haft svensk biopremiär mellan 1965 och 2019.

Byt sida

Välj en filmtitel, ett produktionsland, ett premiärår, en skådespelare, en regissör, en manusförfattare, en producent, ett distributionsbolag eller ett produktionsbolag - och du får fram en total besökssiffra samt en topplista nedan. Besöksstatistiken presenteras med hjälp av Qliksense, ett responsivt och interaktivt program som fungerar på alla enheter.Detaljerad biografstatistik 2001-2016


För perioden 2001-2016 erbjuder vi ännu mer detaljerad biografstatistik. Denna statistik presenteras med hjälp av QlikView, ett kraftfullt program för att enkelt och snabbt göra detaljerade utsökningar i ett stort statistiskt material. Du behöver alltså inte nöja dig med de uppgifter som först visas på sidan, utan kan själv ta fram just den statistik som intresserar dig. QlikView-tekniken gör materialet dynamiskt, vilket innebär att dina tidigare val påverkar menyerna.
Statistiken presenteras på fyra olika flikar: Topplista, Marknadsandelar, Nyckeltal och Svensk film.
Första gången du kommer till någon av dessa sidor visas biografstatistiken för det senaste spelåret och spelmånaden. Vill du förändra sidans innehåll kan du göra det med hjälp av ett antal olika variabler.
Gå till biografstatistiken

Skriv ut