Biblioteket
Fanny och Alexander
Fanny och Alexander

Biblioteket hemifrån

Här har vi samlat de resurser som du som låntagare kan ta del av även utanför bibliotekets väggar. Du loggar in med streckkoden/siffrorna på ditt lånekort.

Film & Television Literature Index

Fulltextdatabas som täcker ett stort spektrum av litteratur om film och tv. Innehåller förutom tidskriftsartiklar även ett stort antal E-böcker.

FIAF International Index to Film Periodicals

Fulltext och hänvisningar till artiklar och recensioner i över 300 internationella film- och tv-tidskrifter. Kontrollerade ämnesordslistor ger bra kvalitet och underlättar sökning på titel, person och ämne.

Entertainment Industry Magazine Archive (EIMA)

Innehåller skannade tidskrifter inom film, media, teater och musik (från 1880 till år 2015). Bl.a. Variety, Screen International, Film Weekly, Picture Goer och Boxoffice.

Screen studies

Innehåller i första hand e-böcker - fler än 100 filmmanus och nästan 700 böcker om film, filmpersoner och filmproduktion. Utöver det även tematiska artiklar och en tidslinje över filmens historia

AFI Catalog

Amerikanska filminstitutets (AFI) katalog täcker den amerikanska filmens historia och innehåller filmografisk information (produktionsuppgifter med mera) om amerikanska filmer från 1893 och fram till nutid. Uppdateras årligen.

Film Index International

Filmografisk databas som tas fram i samarbete med Brittiska filminstitutet (BFI) och täcker filmer från alla världens länder från år 1900 och framåt.

Schirmer encyclopedia of film

Denna databas är egentligen mer att betrakta som ett elektroniskt uppslagsverk och ger en bra introduktion till film och filmteoretiska begrepp, samt tips till vidare läsning.

Skriv ut