Biblioteket
Fanny och Alexander
Fanny och Alexander

Biblioteket hemifrån

Här har vi samlat de resurser som du som låntagare kan ta del av även utanför bibliotekets väggar. Du loggar in med siffrorna på ditt lånekort.

Ebscohost Film & Television Literature Index

Fulltextdatabas som täcker ett stort spektrum av litteratur om film och tv. Innehåller förutom tidskriftsartiklar även ett stort antal E-böcker.
Inloggning:
Fyll i ditt lånekortsnummer i rutan Library card. Klicka på Sign in. Du kan även skapa ett personligt konto när du väl är inloggad.

Databaser från Proquest

Från Proquests plattform ges tillgång till flera olika databaser, listade nedan. Man väljer själv om man vill söka i alla samtidigt via länken ovan, var och en för sig eller utvalda. På plattformen kan man själv välja vilka man vill söka i. Länkarna nedan fungerar som förvalda urval.

Inloggning för alla databaser på Proquests plattform:
Fyll i ditt lånekortsnummer i rutan. Klicka på Logga in. Du kan även skapa ett personligt konto när du väl är inloggad.

Entertainment Industry Magazine Archive (EIMA)

Innehåller skannade tidskrifter inom film, media, teater och musik (1880-2015). Bl.a. Variety, Screen International, Film Weekly, Picture Goer och Boxoffice.

Screen studies collection

Denna samling består av de fyra titlarna listade nedan.

FIAF International Index to Film Periodicals

Fulltext och hänvisningar till artiklar och recensioner i över 300 internationella film- och tv-tidskrifter. Kontrollerade ämnesordslistor ger bra kvalitet och underlättar sökning på titel, person och ämne.

Treasures from the Film Archives

Detta är en katalog från FIAF där filmarkiv från hela världen registrerar sitt filmbestånd. Man kan söka direkt på titel eller person eller bläddra sig fram i en kronologisk lista. OBS! att den inte visar det kompletta beståndet för de arkiv som medverkar. Tyngdpunkten har legat på tidig film.

AFI Catalog

Amerikanska filminstitutets (AFI) katalog täcker den amerikanska filmens historia och innehåller filmografisk information (produktionsuppgifter med mera) om amerikanska filmer från 1893 och fram till nutid. Uppdateras årligen.

Film Index International

Filmografisk databas som tas fram i samarbete med Brittiska filminstitutet (BFI) och täcker filmer från alla världens länder från år 1900 och framåt.

Bloomsbury Screen studies

Innehåller i första hand e-böcker - fler än 100 filmmanus och nästan 700 böcker om film, filmpersoner och filmproduktion i det paket som heter Bloomsbury and Faber Screenplays and Criticism. Utöver det även tematiska artiklar och en tidslinje över filmens historia
Inloggning:
Klicka på Log in uppe till höger. Fyll sedan i ditt lånekortsnummer i rutan Library Card Number till vänster under LOG IN TO SCREEN STUDIES. Du kan även skapa ett personligt konto när du väl är inloggad.

Schirmer encyclopedia of film

Denna databas är egentligen mer att betrakta som ett elektroniskt uppslagsverk och ger en bra introduktion till film och filmteoretiska begrepp, samt tips till vidare läsning.
Inloggning:
Fyll i ditt lånekortsnummer i rutan Please enter your membership number. Klicka på Sign in.

Skriv ut