Biblioteket
Filminstitutets bibliotek
Bibliotekets entré

Biblioteket är stängt men erbjuder begränsad service

Biblioteket kommer fortsätta ha stängt en tid framöver beroende på situationen i Sverige och världen. Se löpande information på Filminstitutet.se.

Just nu har biblioteket stängt på grund av myndigheternas direktiv rörande coronapandemin. Du behöver inte återlämna dina böcker eller filmer innan vi öppnat igen. För närvarande planerar vi att öppna 10 augusti, och du kan behålla dina lån fram till detta datum.

Gäller det omlån eller förseningsavgifter så behöver du inte tänka på det nu. Eventuella nya förseningsavgifter som uppstår från och med 17 mars avskrivs när väl böckerna och filmerna lämnas tillbaka.

Lån som inte har beställningar eller som inte har uppnått max period av förnyelse har omsatts automatiskt med nytt återlämningsdatum. Övriga lån hanterar vi från fall till fall, men vi vill understryka att vi inte kommer ta ut några förseningsavgifter för dessa under den period som biblioteket har stängt. Tills vidare går det alltså bra att behålla lånen till dess vi öppnar igen.

Observera att det inte är möjligt att skaffa lånekort när biblioteket är stängt.

Har du frågor ber vi dig mejla bibliotek@filminstitutet.se. Vi kollar fortfarande inkommande epost, men du får räkna med att svarstiden blir längre än vanligt.

Om du verkligen behöver låna en specifik bok, läs om vår begränsade service.

Vi kommer att uppdatera informationen på denna sida.

Skriv ut