Biblioteket
Minibion
Bibliotekets Minibio

Se film genom biblioteket

Filminstitutets bibliotek erbjuder både hemlån av dvd:er och möjligheten att se film på plats i biblioteket.

Dvd till hemlån

Biblioteket har ett stort utbud av dvd:er till hemlån som finns tillgängliga i biblioteket. Dessa kan även fjärrlånas inom Sverige. Du får låna tio filmer i taget. Lånetiden är två veckor och du kan förlänga lånet i som mest två månader om ingen står i kö. Om filmen du vill låna är utlånad kan du reservera den utan kostnad.

Vi erbjuder också hemlån av dvd-spelare. Dvd-spelaren koppas till din dator och vi rekommenderar att du använder VLC Mediaplayer. Lånetiden är detsamma som för dvd-filmer.

Se film i Minibion

I biblioteket finns också vår Minibio där du kan se ett brett utbud av framför allt svensk film. Här ser du de svenska filmer som Svenska Filminstitutet har digitaliserat och nyare film som fått stöd av Svenska Filminstitutet. I Svensk Filmdatabas kan du på respektive film under rubriken Länkar och resurser se om filmen kan ses i Minibion. Minibion är utrustad med stor skärm, bra ljud och fem sköna fåtöljer. 

Obs! Det går även bra att se bibliotekets övriga dvd:er i Minibion. För samtliga lån krävs det att du bokar tid och film i lånedisken!

Skriv ut