Biblioteket
Minibion
Bibliotekets Minibio

Se film genom biblioteket

Filminstitutets bibliotek erbjuder flera olika möjligheter att se på film. Strömma hemifrån, låna dvd:er eller se film på plats i biblioteket.

Strömmande film 

Biblioteket erbjuder tjänsten Cineasterna till alla våra låntagare. Där kan du gratis strömma film hemifrån. Välj Filminstitutets bibliotek i listan över bibliotek, bläddra fram filmen du vill se och logga in med personnummer och lösenord. Du kan för tillfället se 1 film/vecka.

Det är gratis att låna strömmande film men eftersom biblioteket betalar per lån finns en begränsning av det totala antalet lån per månad. När vår månadsbudget har uppnåtts kan ingen låntagare längre strömma film den månaden. Om detta inträffar vill vi tipsa om att det finns många andra sätt att ta del av film via biblioteket – ur vår stora samling med dvd för hemlån eller i vår minibio där du kan välja bland ett stort utbud av digitaliserade svenska filmer.

Detta behövs för att du ska kunna se film hos Cineasterna:

• Ett giltigt lånekort. Om du vill skaffa ett lånekort måste du komma till biblioteket, legitimera dig och ha godkänt våra låneregler. Du kan registrera dig i förväg.
• Ditt lösenord. Om du glömt ditt lösenord kan du skaffa ett nytt. Det gör du genom att besöka vår söktjänst Primo, klicka Logga in och Glömt lösenord och därefter följa instruktionerna. Lösenordet måste vara minst åtta tecken långt.

Cineasterna
Hjälp och vanliga frågor

Dvd

Biblioteket har ett stort utbud av dvd:er till hemlån som finns tillgängliga i biblioteket. Dessa kan även fjärrlånas inom Sverige. Vi har också en samling dvd:er som vi inte har utlåningsrättigheter för, de beställer du från magasinet i förväg och ser på plats i biblioteket. Här finns de flesta svenska filmer från de senaste åren - långfilm, kortfilm och dokumentärer. Tänk på att kontakta bibliotek@filminstitutet.se och boka tid i Minibion i samband med att du beställer fram en av dessa filmer. 

Du får låna tio filmer i taget. Lånetiden är två veckor och du kan förlänga lånet i som mest två månader om ingen står i kö. Om filmen du vill låna är utlånad kan du reservera den utan kostnad.

Se film i Minibion

I biblioteket finns vår Minibio där du kan du ta del av de svenska filmer som Svenska Filminstitutet har digitaliserat. I Minibion kan du också se de dvd:er som inte får lånas hem. Minibion är utrustad med stor skärm, bra ljud och fem sköna fåtöljer och bokas via låneexpeditionen bibliotek@filminstitutet.se

 

Skriv ut