Biblioteket
Tidskriftshyllan

Tidskrifter

Biblioteket erbjuder ett brett sortiment av tidskrifter, både tryckta och elektroniska. Det finns såväl branschteknisk läsning som glassiga magasin med stjärnorna i fokus och givetvis även akademiska tidskrifter.

Byt sida

Tryckta tidskrifter

I dagsläget prenumererar vi på ungefär 170 tryckta tidskrifter. Hundra av dessa hittar du på hyllan strax innanför bibliotekets entré. På hyllan finns det senaste årets nummer. Föregående års nummer beställer man fram från vårt magasin. I många fall har vi långa kompletta sviter av både svenska och utländska titlar. Ofta har vi prioriterat att prenumerera på de tidskrifter som det hänvisas till i de referensdatabaser som finns inom filmens område. Det innebär att man snabbt kan hitta relevanta artiklar trots att de inte finns i digital form.

Tidskrifter läses på plats i biblioteket, förutom några svenska titlar som även finns till hemlån. Alla tryckta tidskrifter finns samlade i en lista som innehåller en länk till vår katalog där man kan beställa fram den årgång man vill läsa. Klicka på rubriken eller välj Tryckta tidskrifter i rullmenyn ovan.

Elektroniska tidskrifter

Förutom att vi prenumererar på e-tidskrifter så erbjuder vi tillgång till många fler titlar genom de artikeldatabaser vi har. Oavsett var tidskriften finns hittar du den via vår alfabetiska lista. En del av tidskrifterna måste man läsa på plats i biblioteket men de flesta finns tillgängliga via lånekortsinlogg. Under varje länk framgår det om tidskiften måste läsas i biblioteket, kan läsas via lånekortsinlogg eller om det är en fri resurs som finns tillgänglig för alla. Klicka på rubriken eller välj E-tidskrifter i rullmenyn ovan.

Skriv ut