Filmpedagogik

Ur Latte igelkott och den magiska vattenstenen
Bild: Folkets Bio

Latte igelkott och den magiska vattenstenen

Tema: Värdegrund , Litteratur på film , Mobbning , Sagor och äventyr , Naturvetenskap , Samhälle och politik

Språk Svenska

Ålder: Förskola , Åk F-2 , Åk 3-5

Skogens djur lider av vattenbrist efter att deras sjö har torkat ut. Legenden säger att en magisk sten gav källan sitt vatten, men att vattenstenen blivit stulen. En hjälte kommer att hämta tillbaka den.

Kaxiga igelkotten Latte tar sig an utmaningen, de andra djurens misstro till trots. Med sig på färden får hon motvillige ekorren Tjum och mot sig får hon många motgångar och faror. Det omaka paret klarar uppdraget och hämtar hem vattenstenen tillsammans. Livet i skogen blir tryggare och bättre att leva, tack vare igelkotten Lattes envishet, rättvisepatos och tro på det till synes omöjliga.

Denna handledning är försedd med filmklipp. Till filmen finns också en pysselbok framtagen av Folkets Bio i samarbete med Fältbiologerna.

Tyskland, 2019, Latte Igel und der magische Wasserstein, Nina Wels och Regina Welker, 89 min, Barntillåten, Folkets Bio/Swedish Film
Ladda ner filmhandledningen till "Latte igelkott och den magiska vattenstenen" som PDF Läs mer om "Latte igelkott och den magiska vattenstenen" i Svensk Filmdatabas