Filmpedagogik

15plus - kortfilmspaketet

Hur är det att vara ung i Sverige i dag? Skolbiopaketet "15plus" är ett samarbete med tidskriften FLM och finns att beställa från Film i skolan. Det består av en DVD med sju filmer samt en filmhandledning i print. De sju filmregissörerna kommer gärna ut i skolorna och visar sina filmer, pratar om dem och håller i workshops.

Vi på Film i skolan har uppfattat att det finns en efterfrågan på kortfilm att arbeta med ute i skolorna. Därför har vi tagit fram ett helt paket med ny, svensk film mellan 5 och 22 minuter som lämpar sig för högstadiet och gymnasiet.

Tonåren – mer än bara problem

Vi menar också att tonårsperioden faktiskt inte bara består av Problem – vilket man kan få uppfattningen av via katastroflarmen i medierna. Även om det är jobbigt att vara ung i Sverige i dag så rymmer också tonårstiden en enorm potential av kärlek, kreativitet och öppenhet.

Därför handlar filmerna som ingår i "15plus" inte bara om de sedvanliga Tonårsproblem utan också om större, eviga, existentiella frågor. Om ensamhet, kärlek och framtidsdrömmar. Om livets meningslöshet, det sociala spelet och vårt behov av bekräftelse. Om vänskap, grupptryck och om den mördande tristessen. Med mera.

Bjud in en regissör till skolan!

Det finns också en stark vilja bland unga regissörer att komma ut i skolorna och visa och berätta om sina filmer samt hålla i filmworkshops. Därför uppmanar vi alla som arbetar med film i skolan att bjuda in filmskaparna som medverkar i "15plus"! Mer om filmerna och regissörna samt kontaktuppgifter hittar ni under respektive filmtitel här nedan.

Skriv ut