Ta del av filmsamlingarna

Digitaliserade filmer

Här hittar du de filmer som vi på Filminstitutet har restaurerat digitalt och som finns att boka för visning. Du kan söka på fritext eller hitta filmer genom att filtrera på år, regissör eller teman/kategorier. Texter om aktuella teman/kategorier finner du i menyn.

Sök och filtrera
 1. Scener ur ett äktenskap

  Film med engelsk text I Filminstitutets distribution Nya titlar i Filminstitutets distribution

  Erland Josephson sätter världsrekord i manlig självömkan i tv-serien av Ingmar Bergman som fick halva Sveriges befolkning att sitta klistrad vid apparaterna.

 2. Hemligheten

  Dokumentär

  Grisen skriker, Raketerna och Satie i porträtt av punksångare som inte vet hur han ska leva, har en far som idiotförklarat honom och en flickvän som gett en groupie stryk.

 3. Fröken Chic

  Komedier genom tiderna I Filminstitutets distribution Nya titlar i Filminstitutets distribution

  Sickan Carlsson blandar piller med konjak och ger allt i "Titta blott på min figur" i tv:s "Kvitt eller dubbelt". Hasse Ekman tar sina med champagne.

 4. Sanning eller konsekvens

  Film för barn och unga Kvinnor regisserar Film som har filmhandledning

  12-åriga Nora slits mellan de olika positioneringarna i klassen, de tuffa tjejerna på ena sidan och den mobbade tjejen på andra. Imponerande spel av de unga skådespelarna i drabbande drama om allt vad det innebär att vara tolv år.

 5. Fårödokument 1979

  Dokumentär Film med engelsk text I Filminstitutets distribution Nya titlar i Filminstitutets distribution

  Tio år efter Fårödokument (1969) möter Ingmar Bergman på nytt öborna i Östersjön. Under ett år följer han dem. Hur har glesbygdslivet på Fårö utvecklats under de tio åren?

 6. Fängelse

  Film med engelsk text

  Fyrtiotalsvånda och tjugotalsexpressionism i Bergmans första film efter eget manus, en helvetesskildring där Birger Malmsten planerar dubbelsjälvmord och en tonåring är gravid med sin hallick.

 7. Pirret

  Film för barn och unga Film som har filmhandledning

  Femåriga Sara känner en dag ett pirr i sin kropp, och plötsligt flyger hon upp i luften. En fantasifull, varm och tankeväckande film för de yngsta.

 8. Glasblåsarns barn

  Film för barn och unga Klassisk litteratur som film I Filminstitutets distribution Nya titlar i Filminstitutets distribution Film som har filmhandledning

  Filmatisering av Maria Gripes spänningsroman för unga, med Stellan Skarsgård och Pernilla August i rollerna som det fattiga glasblåsarparet som mister sina barn till den barnlösa Härskaren i Önskestad.

 9. Det regnar på vår kärlek

  Film med engelsk text I Filminstitutets distribution Nya titlar i Filminstitutets distribution

  Hemlöst par flyttar in i kolonistuga och försöker ivrigt bli som alla andra i samhällskritisk saga med rivjärn i birollerna.

 10. Musik i mörker

  Film med engelsk text

  "Smärtan och lidandet hör också till Guds plan." Praktmelodram där Birger Malmsten, som hatar sig själv för att han förlorat synen, blir kär i Mai Zetterling, den unga pigan som skurar hans gudfruktiga mosters golv. Efter Dagmar Edqvists succéroman.

Visa fler