Ta del av filmsamlingarna
Katie Rolfsen, Gösta Ekman och Monica Zetterlund i Att angöra en brygga (1965) av Tage Danielsson
Katie Rolfsen, Gösta Ekman och Monica Zetterlund i Att angöra en brygga (1965) av Tage Danielsson

Vår biodistribution

I Filminstitutets biodistribution har vi ett par hundra digitaliserade svenska filmer som går att boka för biografvisningar. Här hittar du topplistan och de senaste filmerna, du kan skriva upp dig på vårt nyhetsbrev och du kan boka filmerna.

Filmerna

På Svensk Filmdatabas finns alla svenska filmer som vi har digitaliserat under rubriken "Digitaliserad film". På varje films sida finns också information om vem som har filmen i distribution, och med länk vidare till bokningen om filmen finns i Filminstitutets biodistribution. Det går också att filtrera på "Typ av distribution" för att endast se de filmer som är i vår distribution.

Gå till listan över digitaliserad film på Svensk Filmdatabas.

Vi distribuerar film på dcp till biografer i Sverige för följande rättighetsinnehavare av svensk film: Athenafilm, Folkets Hus och Parker, Klubb Super 8 AB, Kooperativa Förbundet, Memfis Film, Migma Film AB, Nordisk Film Production A/S, Picafilm, Sandrew Metronome Distribution A/S, Stig Wessléns familj, Sveafilm, AB Svensk Filmindustri, TV 4 AB samt de filmer som vi själva förvaltar rättigheterna till. 

Priser, leverans och bokningsformulär

När du vet vilken film du vill visa bokar du den här.

Nyheter i distributionen

Här hittar du de senaste filmerna som tillkommit i distributionskatalogen.

Topplistan

Vill du veta vilka digitaliserade filmer som är de mest bokade? Läs mer här.

Nyhetsbrev

Vill du få information om när nya filmer blir tillgängliga i distributionen, få tips om ingångar till det svenska filmarvet och om hur andra visar och presenterar det? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skriv ut