Ta del av filmsamlingarna

Ingmar Bergman: Teman

För dig som är nyfiken på Ingmar Bergmans filmer men inte vet var du ska börja presenterar vi här sex olika ingångar till hans verk.

Ikonfilmerna
  

Vill du introducera visa Ingmar Bergmans konstnärskap för din publik? Här är tre av hans mest ikoniska verk, några av filmhistoriens mest refererade filmer.

Det sjunde inseglet
Persona
Smultronstället

Komedierna

  

För många är Ingmar Bergmans konstnärskap synonymt med ångest och dämoner. Men bland hans filmer finns många komedier fulla av intriger.

Sommarnattens leende
En lektion i kärlek
För att inte tala om alla dessa kvinnor

Gudstrilogin

  

Dessa tre filmer var inte uttalat en trilogi av Ingmar Bergman men de kom ändå att kallas Gudstrilogin, då Bergman behandlade gudstvivel och Guds tystnad i dem alla tre och de kom strax efter varandra.

Såsom i en spegel
Nattvardsgästerna
Tystnaden

Sommarfilmerna

  

Sommaren med Ingmar. Kärlek, intriger, ungdom och Stockholms skärgård. Med Sommaren med Monika bidrog Ingmar Bergman till att sprida "den svenska synden" internationellt och ett flertal av hans filmer utspelar sig i klassiska sommarmiljöer.

Sommarlek
Sommaren med Monika
Sommarnattens leende

Bergmans jul

 

"Efter Fanny och Alexander blir det ingen mer långfilm för mig. Roligare kan det aldrig bli, inte jobbigare heller. Fanny och Alexander är som en summering av hela mitt liv som filmskapare." – sade Ingmar Bergman i en intervju i samband med inspelningen av Fanny och Alexander. Bergmans sista film var den då dyraste filmproduktionen i svensk historia. Hans släktdrama blev Oscarbelönad för inte mindre än med fyra statyetter för bästa utländska film, för Sven Nykvists foto, Anna Asps scenografi och Marik Vos kostym.

Fanny och Alexander
Dokument Fanny och Alexander

Bergman i 4K

 

Två av Ingmar Bergmans filmer restaurerar vi digitalt i 4K. Versionerna får premiär under våren 2018. Håll utkik för när de blir tillgängliga att boka!

Det sjunde inseglet
Höstsonaten

Skriv ut