Ta del av filmsamlingarna

Lån av digitaliserad film för festivaler och biografer

De filmer som Filminstitutet har digitaliserat men som saknar distributör kan du låna av filmarkivet. Mot en hanteringskostnad och godkännande från rättighetsinnehavaren kan du boka film på dcp.

Filmer:
Aktuella rättighetsinnehavare som vi samarbetar med: Filmlance, GK Film Studio AB, Götafilm, Hinden/Länna-Ateljéerna, Sveriges Television, Telepicture Marketing, Testchamber.

Alla digitaliserade filmer som finns tillgängliga på dcp och bokas som ett arkivutlån hittar du här (klick).

Pris:
Filminstitutet tar ut 500 kr i hanteringsavgift per film som bokas (200 kr för kortfilmer). Priserna är exklusive moms (25%).

Rättigheterna klareras separat med rättighetsinnehavaren, som också bestämmer priset. Filminstitutet hjälper till med kontakt till rättighetsinnehavaren.

Bilder och texter:
De till filmer hörande bilder och affischer som vi har publicerade på webben kan beställas för användning i samband med visning av filmerna. Det går också bra att använda de filmtexter som vi har om de digitaliserade filmerna - källa måste dock alltid anges. För digitala bilder och affischer, kontakta kajsa.hedstrom@filminstitutet.se.

Boka film:
Du bokar en dcp genom att fylla i formuläret nedan.

När du skickat bokningsformuläret till oss återkommer vi så snart som möjligt. Du kommer få kontakt till aktuell rättighetsinnehavare. Först när vi skriftligen fått in ett godkännande av visningen/visningarna från rättighetsinnehavaren kan vi skicka dcp:n.

Öppna visningar är inte möjliga med filmer som saknar distributör.

För att boka en film för biografvisning måste du ha minst två veckor till visning. 

Personuppgiftspolicy
Läs vår Personuppgiftspolicy här.

BOKNINGSFORMULÄR - Digitala arkivutlån
Genom att skicka in det här formuläret bekräftar du att du godkänner vår webbplats användarvillkor och vår personuppgiftspolicy - se länk till policy ovan.
Skriv ut