Ta del av filmsamlingarna
Aktörer från Torget film
Torget (Per Gunvall, 1960). Foto: Kooperativa förbundet.

Lån för privatpersoner

Filmarkivet tillhandahåller inte påseendekopior på dvd eller i filformat till privatpersoner, eftersom vi inte har rättigheter till merparten av filmerna i våra samlingar. Filminstitutets bibliotek har däremot ett brett utbud av dvd-filmer till utlåning och film som Filminstitutet har digitaliserat finns också att se på plats i biblioteket.

Som privatperson finns möjlighet att beställa fram analoga filmkopior ur samlingarna för visning i någon av Filmhusets biografer. För bokning av själva biografen och information om priser, kontakta biobokning@filminstitutet.se. Utöver kostnaden för biografen debiteras en expeditionsavgift, 1 000 kronor per långfilm och 500 kronor per kortfilm. Filmer bokas hos Filmarkivet minst fyra veckor innan visning och vi hjälper till med att lokalisera rättsinnehavare.

Som privatperson kan du låna dvd:er i Biblioteket, se filmer som Filminstitutet digitaliserat på plats.

Svenska Filminstitutets visningsverksamhet Cinemateket har till uppgift att  tillgängliggöra Filminstitutets samlingar för allmänheten, genom biografvisningar i Stockholm, Malmö och Göteborg. Aktuellt program hittar du på cinemateket.se.

omslag programkatalog VT23_LITEN.jpg Cinemateket-ProgramkatalogOmslagLiten.jpg Kropp_Omslag_liten.jpg Programtidning Stockholm feb-mar 2018.jpg Programtidning Stockholm dec 17 -jan 18.jpg Omslag_Cinemateket_feb_mar_2020.liten.jpg

Skriv ut