Ta del av filmsamlingarna

Se film på vod, tv och dvd

Vi arbetar aktivt för att det svenska filmarvet ska bli tillgängligt i så många visningsfönster som möjligt. Genom samarbeten med distributörer, rättighetsinnehavare och visningsaktörer tillgängliggör vi det svenska filmarvet utöver på biograf även på vod, dvd och tv.

Se film i Filminstitutets bibliotek

I Filminstitutets bibliotek i Filmhuset i Stockholm kan du gratis låna dvd:er och på plats se alla filmer som Filminstitutet har digitaliserat. Genom Filminstitutets bibliotek kan du också streama film kostnadsfritt på Cineasterna.

Filmarkivet.se

På Filminstitutets och Kungliga Bibliotekets streamingtjänst filmarkivet.se finns uppåt 2000 filmer som du kan streama gratis. I utbudet hittar du kortfilm, reklamfilm, journalfilm, amatörfilm och mycket mer.

Vad kan jag se på streaming-tjänster?

Svensk Filmdatabas kan du se vilka filmer som är digitaliserade under rubriken "Digitaliserad film". På varje films sida finns också länk till söksajter som hjälper dig att hitta om den film du söker går att se på någon streaming-tjänst.

Samarbeten för utgivning

Här är några exempel på parter som Filminstitutet samarbetar med kring att tillgängliggöra digitaliserade svenska filmer på dvd, vod och tv.

AB Svensk Filmindustri
The Criterion Collection
Draken Film
Folkets Bio
Klubb Super 8
Kungliga Biblioteket
SF Anytime
Studio S Entertainment
Sveriges Television
TriArt

Suzanne Osten dvd-box

Innan digitaliseringen fanns de flesta av Suzanne Ostens filmer inte tillgängliga för visning. Vi har digitalt restaurerat flera av dem och Studio S Entertainment har gett ut dem i en dvd-box. Filmerna finns dessutom tillgängliga att boka för visning på biograf och tillgängliga att hyra på flera streamingtjänster.

Skriv ut