Foto: Nille Leander

Troells film till Toronto-festivalen

Nyheter om svensk film

Jan Troells senaste film ”Maria Larssons eviga ögonblick” har blivit utvald till den prestigefyllda filmfestivalen i Toronto.


Maria Heiskanen och Mikael Persbrandt i "Maria Larssons evig ögonblick". Foto: Nille Leander

”Maria Larssons eviga ögonblick” baseras på en berättelse av Agneta Ulfsäter-Troell om arbetarkvinnan Maria Larsson. Hon är i verkligheten författarens pappas faster. Jan Troell har regisserat och även fotograferat i samarbete med Mischa Gavrjusjov.

- Det är verkligen roligt. Jag har varit med på filmfestivalen i Montreal tre gånger men detta är första gången som jag blivit uttagen till Torontos filmfestival. Jag har hört talas om att festivalen är mycket viktig, säger Jan Troell i ett pressmeddelande.

Filmen visas i serien Masters som festivalen beskriver så här på sin hemsida: ”The Masters programme exhibits new works by the world’s most established and renowned filmmakers. You know them, you love them and you can’t wait to see what they’ll come up with next!”

Toronto International Film Festival pågår 4-13 september. Svensk premiär blir den 26 september och distributör är SandrewMetronome.Denna nyhet har tidigare varit publicerad i Filminstitutets nättidning Filmnyheterna.se

Skriv ut