Ur Beauty and the Dogs. Foto: Cinetelefilms

Beauty and the Dogs till Cannes

Långfilmen Beauty and the Dogs har blivit utvald till att tävla i den prestigefulla kategorin Un Certain Regard på Cannes filmfestival. Samproduktionen är regisserad av den tunisiska regissören Kaouther Ben Hania.

Beauty and the Dogs är en tunisisk-fransk-svensk samproduktion och handlar om den unga tunisiska studenten Myriam som efter en kväll på en nattklubb blir våldtagen av tre poliser. Fast besluten att ställa förvarna inför rätta trotsar Myriam sitt trauma och beslutar sig genast för att anmäla övergreppet innan bevisen försvinner.

Tunisiska regissören Kaouther Ben Hania har tidigare regisserat ett antal lång- och kortfilmer. Hon långsfilmsdebuterade med The Challat of Tunis (2013) som även visades i Cannes. Hennes tidigare kortfilmer har visats bland annat på filmfestivaler i Dubai och Vancouver samt CinemAfricas filmfestival i Stockholm. Hennes senaste långfilm Zaineb Hates the Snow visades på Göteborgs filmfestival.

Filmen har samproducerats mellan Cinetelefilms, Tanit Films, Laika & Television AB (Andreas Rocksén), Chimney och Film i Väst. Den har fått stöd från Filminstitutets tidigare långfilmskonsulent Suzanne Glansborg och har utvecklats med stöd från Malmö Arab Film Festival.

Beauty and the Dogs
distribueras i Sverige av Folkets Bio och kommer att ha premiär i Sverige under hösten 2017.

Skriv ut