En ny version av Svensk Filmdatabas

I dag 7 november uppdaterar Svenska Filminstitutet webbtjänsten Svensk Filmdatabas. Den nya versionen innehåller betydligt fler bilder, fotografier och affischer, en modern sökfunktion med filtreringsbar träfflista och god funktionalitet oavsett om tjänsten används i en mobil eller dator. Samt ett rikare redaktionellt innehåll med artiklar som ger nya och spännande ingångar till svensk film och posterna i databasen.

Innehållet från den tidigare versionen – med information om samtliga svenska långfilmer som har haft biopremiär sedan den första svenska filmen kom 1897 – finns så klart kvar, men i ny förpackning. Andra nyheter är att du till exempel kan få tips på var du kan se eller köpa filmer under knappen ”se filmen” uppe till höger på filmsidorna. Vi har också lagt in tips om relaterade filmer. Dessutom har vi lyft fram ett innehåll som tidigare var något svårfunnet: de samtida pressreaktionerna – hur filmerna togs emot av den svenska kritikerkåren när det begav sig.

Övergången från den gamla till den nya versionen är en så kallad soft launch. Vi kommer att fortsätta trimma funktionalitet och innehåll fram till februari när allt ska vara på plats.  Efter det sker en lanseringskampanj. Webbtjänsten har tagits fram i samarbete med Doberman som står för koncept, design och frontend, och HiQ Mälardalen som gjort backend-lösningen.

Skriv ut