Dämon i biblioteket

Bergman i biblioteket

Biblioteket

I år är det Ingmar Bergmans år och i biblioteket sätter vi extra strålkastarljus på Bergman och hans verk.

Varje vecka ställer vi ut arkivmaterial i biblioteket – manuskript, stillbilder, programblad med mera – kopplat till den Bergmanfilm som Cinemateket visar i sin stora Bergmanretrospektiv. Missa heller inte att beundra Fanny och Alexander, dockor från NK:s fina julskyltning, som nu möter er i bibliotekets entré.Dockor i biblioteketVår samling böcker om och av Ingmar Bergman är enorm. Var börjar man? För att råda bot på detta dilemma har våra vänner på Stiftelsen Ingmar Bergman ställt samman en lista med den viktigaste Bergmanlitteraturen. En beginner’s guide till Bergman helt enkelt. Böckerna hittar du i biblioteket, listan hittar du här

Böcker var det ja. Om dessa kommer vi prata lite extra noga vid utvalda tillfällen. För tillfället är två samtal planerade kring färska böcker om Ingmar Bergman: den 11 april gästar Jan Holmberg biblioteket för att tala om sin nya bok Författaren Ingmar Bergman, och den 17 oktober besöker Anna Sofia Rossholm oss för ett samtal kring hennes bok Ingmar Bergman och den lekfulla skriften.

Missa slutligen inte möjligheten att i bibliotekets nya Minibio se de svenska filmer som Svenska Filminstitutet har digitaliserat. Bland dessa finns cirka 30 Bergmanfilmer, som du nu har möjlighet att se på plats i bibliotek med stor skärm, bra ljud och sköna fåtöljer.

En lektion i kärlek

Skriv ut