Filmhusets fasad
Filmhusets fasad

Ursäkta röran – vi byter system!

Biblioteket

Den 10 december byter biblioteket ut det numera föråldrade Aleph mot det nya bibliotekssystemet Alma. Arbetet med att implementera det nya systemet har präglat det senaste halvåret, och vi är mycket glada över att snart kunna gå i mål.

Genom bytet hoppas vi kunna förbättra systemmiljön på biblioteket för såväl användare som personal. Vår förhoppning är att bytet medför förbättringar för våra användare i form av ett modernt och användarvänligt gränssnitt som förenklar hantering av lån, beställningar etc. En annan viktig förbättring
är att det nya systemet är bättre anpassat för elektroniska resurser.

Men framför allt betyder systembytet att vi byter ut vår nuvarande webbkatalog Matiné mot den nya söktjänsten Primo. Det innebär en stor förändring då Primo gör det möjligt att söka på ALLT material biblioteket har tillgång till, dvs både det fysiska material som finns i vår katalog såväl som artiklar i fulltext och e-böcker från de elektroniska resurser biblioteket har prenumeration på.

Som vid alla systemskiften kan det förstås uppstå problem vid övergången, och vi ber om ert tålamod och överseende. Ordinarie bibliotekstjänster kommer tidvis att ligga helt nere och biblioteket håller stängt måndag 9 december – onsdag 11 december.

Kontakta gärna biblioteket via epost bibliotek@filminstitutet.se eller på telefon 08-6651103 om ni har frågor eller behöver hjälp med att förnya lån, beställa material. 

Skriv ut