Uppenbarelseboken 2 av Stig Björkman
Uppenbarelseboken 2 - 109 texter om film av Stig Björkman

Författarbesök: Stig Björkman

Biblioteket

Förra året kom Stig Björkmans Uppenbarelseboken - 203 texter om film. Nu har del 2 kommit med ytterligare 109 essäer om filmer från alla epoker och länder. Möt författaren i ett samtal med filmkritikern och bokens redaktör Jon Asp, torsdagen 24 november.

Förutom att Stig Björkman har gett ut två böcker på lika många år har han samtidigt färdigställt och haft premiär för en ny dokumentär - om Joyce Carol Oates. Lika flitig som han varit med sin egna produktion har han varit med att ta del av andras - det vet vi eftersom han samtidigt är en frekvent besökare i biblioteket.
 
"Den mäktigaste essäsamlingen om enskilda filmer som skrivits i vårt land.", skrev Carl-Johan Malmberg i Svenska Dagbladet, om den första boken. I förordet till del 2 skriver filmkritiker Hynek Pallas - "Stig Björkmans kritik har den rikedomen och ger verktygen. Den överbryggar tid, men vi glömmer aldrig att det är förfluten och levd tid. En riktigt bra skribent har förmågan att placera läsaren i sammanhanget i vilket han eller hon såg filmen."

Var: Filminstitutets bibliotek, foajéplan (4) i Filmhuset

När: Torsdagen 24 november kl 17-17:45

Hur: T-bana: Karlaplan. Buss: hållplats Filmhuset. Ingång Borgvägen 1 eller 3 (hiss)

Båda böckerna säljs på plats. 200 kr/st eller 375 kr för båda. Betalning via Swish.
 
Evenemanget är kostnadsfritt. Man behöver inte föranmäla sig men antalet sittplatser är begränsat.
 
Stig Björkman
Skriv ut