Helena Ekdahl (Gunn Wållgren) läser Strindberg för Alexander (Bertil Guve) i Fanny och Alexander (1982).
Helena Ekdahl (Gunn Wållgren) läser Strindberg för Alexander (Bertil Guve) i Fanny och Alexander (1982).

Läs mer hemifrån!

Biblioteket

Äntligen kan vi på Filminstitutets bibliotek erbjuda en tjänst som gör det möjligt för dig som låntagare att nå hela vårt utbud av elektroniska resurser hemifrån. Allt du behöver göra är att logga in i vår katalog med dina vanliga inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) – that’s it!

När du loggar in i vår katalog identifierar du dig från och med nu även för åtkomst till samtliga elektroniska resurser som biblioteket tillhandahåller. Därmed har du full åtkomst till artiklar, databaser och e-böcker som biblioteket tillhandahåller – även när du befinner dig utanför bibliotekets lokaler.

Det mesta av vårt elektroniska material är sökbart i vår katalog Primo. Vill du i stället söka och gå direkt via enskilda databaser hittar du vår databaslista här. Följ bara länkarna för den databas du vill använda och logga in med ditt Primo-inlogg för att söka och läsa e-böcker och artiklar.

Observera att du nu även behöver logga in när du befinner dig på plats i biblioteket. Väl inloggad är du identifierad och behöver inte identifiera dig mer under samma session.

En del förlag och databaser erbjuder även personliga konton. Du behöver inte skapa ett personligt konto för att nå e-resurserna, däremot kan du vilja göra det för att sätta upp alerts och liknande.

Skriv ut