Nyheter

Här hittar du alla nyheter från filminstitutet.se. Pröva sök och filtrera om du vill se bara nyheter av ett särskilt slag.

Sök och filtrera
 1. Kvinna med Donald Trumps ansikte

  Fitness, deep fake och gospel

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste projekten som beviljats produktionsstöd finns Magnus von Horns Sweat om sociala mediers bräcklighet, dokumentären Kören av Amanda Pesikan om Tensta Gospel Choir samt de första filmerna i projektet Glöd, satsningen på kortfilm på de nationella minoritetsspråken.

 2. Bamse, Lille Skutt och Skalman klättrar.

  Husbilar, mode och monsteragenter

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste stödbesluten finns Triangle of Sadness av Ruben Östlund, Nelly Rapp av Amanda Adolfsson, Utvandrarna av Erik Poppe samt Lovisa Siréns långfilmsdebut Sagres. Tre filmer tilldelas marknadsstöd: Dag för dag av Felix Herngren, Bamse och vulkanön av Christian Ryltenius och Ur spår av Mårten Klingberg.

 3. Lena Nyman röker

  Lena Nyman, diamanter och klimatsmarta figurer

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Isabel Andersson gör dokumentär om Lena Nyman, 40 cm långe Douglas kommer till undsättning i kortfilmen Diamanten och Joachim Trier gör familjedrama. Det och mycket mer bland de senaste tio projekt som fått produktionsstöd.

 4. Kvinna i vatten

  Mördarsniglar, tystnad och mänskliga ägg

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Augusti månads produktionsstöd innehåller bland annat föräldragräl mellan Henrik Dorsin och Livia Millhagen, tjocka kvinnors kamp mot skönhetsideal och Niki Lindroth von Bahrs senaste stop motion animation, som tävlar i Toronto.

 5. Karin Franz Körlof i Ett akademiskt krig

  Skräck, HBTQ och Arnold Schwarzenegger

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste produktionsstöden finns långfilmsuppföljaren till Kung Fury, alkoholexperiment av Thomas Vinterberg, Monica Bellucci i ett konstdrama och skräck i ett hemsökt parhus.

 6. Värmland, mansplaining och gruvindustri

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  En dokumentär om den svenska gruvindustrin, kortfilm om depression och ångest samt en musikalisk julfamilj finns bland februaris produktionsstöd.

 7. Mamma Mu hittar hem

  Instagramkomedi, kor och fotboll bland de senaste produktionsstöden

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Ungdomsdramat Tigrar av Ronnie Sandahl, instagramprojektet _Lit_City_ och en dokumentär om Cirkus Cirkörs vd finns med bland de senaste stöden.

 8. Kids vs klimatet Nathan Grossman_1120

  Charter, klimat och Tiny Tim bland de senaste stöden

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Johan von Sydow gör en dokumentär om Tiny Tim, Sune i Sunne tilldelas marknadsstöd och nya långfilmer av Amanda Kernell och Johannes Nyholm. Det och mycket mer bland de senaste stöden. 

 9. Fotomodell, bullar och Mikael Håfström bland de senaste produktionsstöden

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Mikael Håfström återvänder till Sverige för spelfilm om fallet Thomas Quick, Levan Akin är tillbaka med ny långfilm och Jane Magnusson berättar om fotomodellen Madelines ovanliga karriär. Det och mycket mer finns bland de senaste projekten som fått produktionsstöd.

 10. En elev räcker upp handen

  Uppväxtskildring, Ledin-musikal och bortglömda sagoväsen

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Musikal på Tomas Ledins låtar, Jonas Gardell-filmatisering, drömmen om LA och bortglömda sagoväsen. Det och mycket mer finns bland projekten som fick produktions- och marknadsstöd av Filminstitutet i juni 2018.

Visa fler