Nyheter

Här hittar du alla nyheter från filminstitutet.se. Pröva sök och filtrera om du vill se bara nyheter av ett särskilt slag.

Sök och filtrera
 1. Blond man ser upp mot annan man i närbild.

  Bus, straff och isländska förorter bland de senaste produktionsstöden

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste projekten som beviljats produktionsstöd finns Hannes Holms nyversion av Karl Bertil Jonssons julafton (som även tilldelas marknadsstöd), Ylva Forners filmatisering av Kristoffer Folkhammars omtalade roman Magisterlekarna, och Josephine Bornebuschs kammarspel ORCA.

 2. Närbild futuristisk kvinnas ansikte.

  Kvinnliga rappare, afro-futuristisk film och nytt från Tarik Saleh

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Hela 18 projekt ingår i den sista omgången produktionsstöd och marknadsstöd innan sommaren. Bland filmerna finns en spelfilm om Zlatan, en egyptisk thriller, science fiction i kortformat och dokumentärer om kvinnliga rappare och pojkar i målbrottet.

 3. Tecknad spyfluga

  Spyflugor, jiddisch och slump

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste projekten som beviljats produktionsstöd finns ett kidnappningsdrama i Sinai, deporteringsstudie från Auschwitz och en ung mans mardrömmar om faderskapets vedermödor.

 4. Kvinnor och män vid soffgrupp

  Surrogatmödrar, mobbning och romkom för unga

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste projekten som beviljats stöd finns två projekt med humor och romantik för en yngre målgrupp, både Eva & Adam att vara eller inte vara – ihop och Sune – midsommar. Dessutom dokumentärer om mobbning, surrogatmödraskap och kortfilm om rätten till intimitet och lust. Med mera.

 5. Kvinna med Donald Trumps ansikte

  Fitness, deep fake och gospel

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste projekten som beviljats produktionsstöd finns Magnus von Horns Sweat om sociala mediers bräcklighet, dokumentären Kören av Amanda Pesikan om Tensta Gospel Choir samt de första filmerna i projektet Glöd, satsningen på kortfilm på de nationella minoritetsspråken.

 6. Bamse, Lille Skutt och Skalman klättrar.

  Husbilar, mode och monsteragenter

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste stödbesluten finns Triangle of Sadness av Ruben Östlund, Nelly Rapp av Amanda Adolfsson, Utvandrarna av Erik Poppe samt Lovisa Siréns långfilmsdebut Sagres. Tre filmer tilldelas marknadsstöd: Dag för dag av Felix Herngren, Bamse och vulkanön av Christian Ryltenius och Ur spår av Mårten Klingberg.

 7. Lena Nyman röker

  Lena Nyman, diamanter och klimatsmarta figurer

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Isabel Andersson gör dokumentär om Lena Nyman, 40 cm långe Douglas kommer till undsättning i kortfilmen Diamanten och Joachim Trier gör familjedrama. Det och mycket mer bland de senaste tio projekt som fått produktionsstöd.

 8. Kvinna i vatten

  Mördarsniglar, tystnad och mänskliga ägg

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Augusti månads produktionsstöd innehåller bland annat föräldragräl mellan Henrik Dorsin och Livia Millhagen, tjocka kvinnors kamp mot skönhetsideal och Niki Lindroth von Bahrs senaste stop motion animation, som tävlar i Toronto.

 9. Karin Franz Körlof i Ett akademiskt krig

  Skräck, HBTQ och Arnold Schwarzenegger

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  Bland de senaste produktionsstöden finns långfilmsuppföljaren till Kung Fury, alkoholexperiment av Thomas Vinterberg, Monica Bellucci i ett konstdrama och skräck i ett hemsökt parhus.

 10. Värmland, mansplaining och gruvindustri

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd

  En dokumentär om den svenska gruvindustrin, kortfilm om depression och ångest samt en musikalisk julfamilj finns bland februaris produktionsstöd.

Visa fler