Nyheter

Här hittar du alla nyheter från filminstitutet.se. Pröva sök och filtrera om du vill se bara nyheter av ett särskilt slag.

Sök och filtrera
 1. Filminstitutet fördelar 50 miljoner kronor av regeringens stödpaket

  Filminstitutets stöd Nyheter om svensk film

  Filminstitutet har fått i uppdrag att fördela 50 miljoner av det stödpaket om 500 miljoner kronor till kulturen som regeringen utlyst idag. De medel Filminstitutet har att fördela syftar i första hand till att stötta visningsarrangörer som har haft intäktsbortfall och nödgats ställa in eller stänga ned sina verksamheter, med anledning av covid-19.

 2. Filmhuset exteriör dag

  Med anledning av coronaviruset

  Filminstitutets stöd Nyheter om svensk film

  På denna sida informerar vi om specifika nyheter och rutiner gällande våra publika verksamheter med anledning av covid-19. Filminstitutet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och texten i artikeln uppdateras regelbundet.

  Information in English below.

 3. Inspireras av nya modeller för finansiering av tv-drama

  Filminstitutet Filminstitutets stöd

  The Business of Scripted

  Admiral Hotel - Köpenhamn, 8-9 juni

 4. Pris för Tillgänglig bio

  Filminstitutets stöd

  Svenska Filminstitutet har tillsammans med Post- och telestyrelsen (PTS) fått pris för sitt arbete med att via ny digital teknik göra bio tillgänglig för personer med olika funktionsnedsättningar.

 5. Dags att söka till Impact Producers Lab och forumet Good Pitch Europe

  Kreativa Europa Filminstitutets stöd

  Organisationen Britdoc letar efter impact producenter och projekt för sitt Good Pitch Europe-program som för andra gången kommer att äga rum i Norden.

 6. Berätta din historia och ansök till Anna-priset

  Filminstitutets stöd

  Anna-priset är ett stipendium på minst 75 000 kr som årligen delas ut till en person med ett projekt med rörliga bilder som till innehåll, form och organisation och med stark konstnärlighet ger och gör en gestaltning av Kvinnokonventionens mål.

 7. Nya beviljade stöd i oktober inom Distribution och visning

  Filminstitutets stöd

  Stöd till biografägare för publikarbete, Stöd till biografägare för upprustning av biograf, Stöd till lansering av svensk långfilm, Stöd till spridning av kortfilm, Stöd till innovation inom distribution och visning och Stöd till lansering av importerad kvalitetsfilm.

 8. Vintervy över kanal i Amsterdam

  Production Value 2016

  Filminstitutets stöd

  Production Value är en workshop som riktar sig till regiassistenter, lineproducers och produktionsledare.

Visa fler