Nyheter

Här hittar du alla nyheter från filminstitutet.se. Pröva sök och filtrera om du vill se bara nyheter av ett särskilt slag.

Sök och filtrera
 1. delat porträtt kvinna och man

  Kernell, Nyholm och maneter

  Produktionsstöd Produktionsstöd

  Svenska Filminstitutet satsar på stora namn med produktionsstöd till nya filmer av Amanda Kernell och Johannes Nyholm. Stöd går även till Lisa Langseth, Ester Martin Bergsmark, Göran Hugo Olsson och en ny film om Bert. Totalt har 25 projekt beviljats stöd.

 2. Två män och en kvinna i samtal

  Drakar, älvar och Tarik Saleh

  Produktionsstöd Produktionsstöd

  Tarik Salehs kommande film Eagles of the Republic och dokumentären G – 21 scener från Gottsunda av Loran Batti är bland de senaste projekten som beviljats produktionsstöd.

 3. äldre kvinna med keramik

  Demens, keramik och Bamse

  Produktionsstöd

  Bland de senaste projekt som beviljats stöd finns en dokumentär om Lisa Larson, en skräckfilm om demens, en komedi av Moa Lundqvist och en air av Rihanna. Marknadsstöd beviljas bland annat till kommande Bamse och havets hemlighet. Detta och mycket mer bland de totalt 23 projekten.

 4. Vinterdyk, löpare och Tolstoj

  Nyheter om svensk film Produktionsstöd Marknadsstöd

  Bland de senaste produktionsstöden finns kortfilmen Kinematografi där den manliga blicken skärskådas samt dokumentären Bitter Love som visar rysk kärlek i Tolstojs anda. Moa Gammel är dubbelt aktuell, dels som en av två halvsystrar som råkar ut för en olycka i Breaking Surface, och dels som regissör till kommande LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet, som tilldelas marknadsstöd.

Visa fler