Press

Chef för enheten Produktionsstöd Magdalena Jangard

Magdalena Jangard är chef för Produktionsstödsenheten. Hon tillträdde sin tjänst 7 januari 2019 och efterträder Kristina Colliander, som nu är avdelningschef för Filmstöd.

Magdalena Jangard har en mångårig erfarenhet av film- och dramaproduktion. Efter studier i kulturvetenskap och i filmproduktion på Dramatiska Institutet började hon arbeta som producent på SVT Drama 1993, för att år 2000 bli chef för dramaenheten på SVT Väst. Hon har varit knuten till Film i Väst som ansvarig för deras kort-och dokumentärfilmsverksamhet och rådgivare för långfilm, suttit i styrgruppen för Danska Filminstitutets public service-fond, och arbetat som frilansproducent på flera svenska produktionsbolag. Sedan början av 2016 var hon vd för det oberoende produktionsbolaget Anagram Sverige, en tjänst hon lämnade i maj 2018.

Nu är Magdalena Jangard tillbaka på Filminstitutet, där hon arbetade som långfilmskonsulent åren 2012-2015 och gav stöd åt filmer som Sameblod, Dröm vidare, Min lillasyster, Rum 213 och The Square.

Filminstitutets produktionsstödsenhet utgör tillsammans med enheterna Utland och Distribution & visning, avdelningen för Filmstöd.

Skriv ut