Filminstitutets medierum
Geneth Gurmu i Push It. Foto: Grand Slam Filmproduktion

Svensk kortfilm i tävlan i Cannes – igen

Julia Thelins Push It är utvald bland nio filmer att tävla om Short Film Palm d'Or (kortfilmens Guldpalm) på Cannes filmfestival. Kortfilmskommittén valde ut de nio bland 4 843 insända filmer.

Synopsis:
I gymnastiksalen är Adam kung. När Hedda utmanar hans position får det inte den effekt hon förväntar sig. Träffsäkert och talande om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer. Push It tävlade i Starsladden på Göteborgs filmfestival tidigare i år.

– Det är superroligt att denna film, som vi gjort med så lite pengar, får denna grandiosa exponering. Att det möjliggjorts är tack vare de personer som bidragit med extra kärlek till det här projektet. För att det ska göras bra film så måste det göras mycket film. Nu ska ni få se på grejer, säger Julia Thelin.

Julia Thelin, född 1991, är regissör och manusförfattare. Hon studerade filmprogrammet vid Fridhems folkhögskola 2011–2013 och manusförfattarlinjen vid Broby Grafiska 2014–2015. Kroppen spelar alltid en avgörande roll i hennes filmer.

Filmen är producerad av Eliza Jones och Markus Waltå, Grand Slam Filmproduktion AB.

Förra året tävlade Simon Vahlne med Fight on a Swedish Beach och svensk-colombianska Madre av Simón Mesa Soto i samma kategori.

Skriv ut