Filminstitutets medierum
Foto: Erik Molberg Hansen

Unga Astrid galavisas på Berlins filmfestival

Unga Astrid (Becoming Astrid) av Pernille Fischer Christensen är utvald att visas i sektionen Berlinale Special Gala på Berlin International Film Festival, 15-25 februari.

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. 

I huvudrollen som Astrid ser vi Alba August, som också är uttagen som Shooting Star under festivalen, vilket meddelats tidigare. I andra roller ser vi bland andra Trine Dyrholm, Magnus Krepper och Maria Bonnevie.

Unga Astrid är regisserad av Pernille Fischer Christensen (En såpa, En familj) och producerad av Anna Anthony och Maria Dahlin på Avanti samt Lars G. Lindström på Nordisk Film Production Sweden med stöd från Svenska Filminstitutets långfilmskonsulent Yaba Holst. För manus står Pernilla Fischer Christensen och Kim Fupz Aakeson (En såpa, Förbrytelser).

Filmen får svensk premiär hösten 2018 och distribueras av Nordisk Film. Internationell säljagent är TrustNordisk.

Publicist för filmen i Berlin (svensk press): Helena Stenberg helena@helenastenberg.se

Det är nu även klart att svenska samproduktionerna Los Bando av Christian Lo (Norge/Sverige) visas i Generation Kplus samt att kortfilmen av Sophia Bösch (Tyskland/Sverige) ingår i sektionen Perspektive Deutsches Kino.

Läs mer om Berlin International Film Festival här.

För frågor om festivalvisningar, kontakta Utlandsenheten:
Petter Mattsson, Festival Manager, petter.mattsson@filminstitutet.se
Theo Tsappos, Festival Manager, theo.tsappos@filminstitutet.se

Skriv ut