Svenska Filminstitutet

Ledningsgrupp

Pressbilder via länk längst ned på sidan.

Anna Croneman, vd

Anna CronemanAnna Croneman har arbetat på Sveriges Television som programchef för SVT Drama, och innan dess på produktionsbolaget Avanti Film där hon var en av grundarna. Anna har producerat ett stort antal filmer och tv-serier samt haft förtroendeuppdrag som vice ordförande i Filminstitutets styrelse och i Film&TV-Producenterna. Hon är utbildad producent vid Dramatiska Institutet.

Mathias Rosengren, vice vd och avdelningschef Filmarvet 

MathiasR_810.jpgMathias Rosengren har arbetat på Svenska Filminstitutet sedan 2002, först som kommunikatör och projektledare, och sedan som IT-chef och stabschef. Under september 2021 till april 2022 var Mathias tf vd för Filminstitutet. Tidigare har Mathias varit filmredaktör på tidningen Bibel, programchef på filmfestivalen Popcorn, samt researcher på TV1000 och Modern Times Group. Mathias har en examen i systemvetenskap från Umeå universitet.

Michael Blomqvist, fastighetschef

Michael BlomqvistMichael Blomqvist har tidigare arbetat med fastighetsutveckling och förvaltning av fastigheter i både Sverige och utomlands i 25 år. Han har arbetat som förvaltare, fastighetsutvecklare och fastighetschef på bland annat Statens fastighetsverk och Riksdagsförvaltningen. Michael är utbildad civilingenjör vid Luleå tekniska Universitet.

Danial Brännström, enhetschef Cinemateket

DanialB_810.jpg Danial Brännström började arbeta på Filminstitutet 2001. Till Filminstitutet kom han direkt efter filmvetenskapliga studier inom ramen för Kulturvetarlinjen vid Stockholms universitet. 

Monica Swärd, tf kommunikationschef

Monica Swärd Foto: Pelle T NilssonMonica Swärd har mer än 20 års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring. Hon har främst arbetat inom bank och försäkring och har bland annat ansvarat för varumärkesfrågor. Monica har en utbildning från Berghs School of Communication.

Åsa Wahlström, HR-chef

Åsa_Wahlström_810.jpgÅsa Wahlström har ca 20 års erfarenhet av HR-arbete, både som HR-chef och som HR-konsult via eget bolag. Hon har tidigare arbetat i besöksnäringen där hon ansvarat, utvecklat och drivit HR-agendan på en av Sveriges största privatägda nöjeskoncerner. Åsa Wahlström har en beteendevetenskaplig utbildning från Stockholms universitet och har läst företagsekonomi, statsvetenskap och arbetsrätt. 

Jonas Westberg, ekonomichef

Jonas Westerberg Foto Pelle T NilssonJonas Westberg har tidigare arbetat på Arla med ekonomistyrning och finansiell planering i olika roller som konsult. Han har även arbetat som ekonomichef på en distributör inom dagligvarubranschen, med övergripande ansvar för de finansiella frågorna, och i statlig regi för Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen med projektredovisning och uppföljning.

 

Skriv ut