Cinemateket
Åke och hans värld

Åke och hans värld

Originaltitel: Åke och hans värld

Regi: Allan Edwall

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Det är 1930-tal och Åke bor i en kärleksfull familj i en liten svensk stad. Han leker med bästa kompisen Kalle Nubb (Alexander Skarsgård i en tidig roll), ser mystiska budskap i sin omgivning och försöker förstå sig på de vuxna, vilket inte alltid är helt lätt och ofta skrämmande. Allan Edwalls finstämda filmatisering av Bertil Malmbergs klassiker har ett sällsynt känsligt och empatiskt barnperspektiv, och rymmer både glädje och sorg. Regi: Allan Edwall, 1984, Sverige, 1 tim 39 min, svenska, DCP (digitaliserad), bildformat: 1.37:1, tillåten från 7 år. Visningsmaterial från Svenska Filminstitutet

Läs mer om ”Åke och hans värld” i Svensk Filmdatabas

Åke och hans värld ingår i temat

Unga Cinemateket

Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld - eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Tre lördagar per termin, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år.

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap.

Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!
Läs mer om temat

Skriv ut