Cinemateket
Familjen Addams

Familjen Addams

Originaltitel: The Addams Family

Regi: Barry Sonnenfeld

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Familjen Addams bor i ett gammalt slott, älskar hemskheter och har en avhuggen hand som tjänare. När farbror Fester oanmäld dyker upp är dottern Wednesday (Christina Ricci), som också figurerar i aktuella Netflix-serien Wednesday, den enda som inser att det är något skumt med mannen som utger sig för att vara deras släkting. Familjen Addams bygger på en populär tv-serie från 1960-talet, som i sin tur baserats på illustratören Charles Addams skämtteckningar i The New Yorker.

Regi: Barry Sonnenfeld, 1991, USA, 1 tim 39 min, engelska, svensk text, 35 mm, bildformat: 1.85:1, tillåten från 11 år. Visningsmaterial från Svenska Filminstitutet.

Läs mer om ”Familjen Addams” i Svensk Filmdatabas

Familjen Addams ingår i temat

Unga Cinemateket

Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld - eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Tre lördagar per termin, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år.

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap.

Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!
Läs mer om temat

Skriv ut