Cinemateket

Cinematekets medarbetare


Tora Berg, curator
tora.berg@filminstitutet.e

Film- och kulturvetare, utbildad i Stockholm, Lund och London. Sen 00-talets mitt verksam i filmbranschen som bland annat manusförfattare, scripta och produktionsledare. Anställd på Cinemateket från våren 2013. Lärde sig steppa efter att ha sett Singin’ in the Rain osunt många gånger som barn. Favoritgenrer; brittisk diskbänksrealism, rysk stumfilm, screwball och animerat – alltid animerat! Var första gången på Cinemateket som 16-åring och såg Paradisets barn.

kerstin G kopiera.jpg
Kerstin Gezelius, curator
kerstin.gezelius@filminstitutet.se

Sebastian_Lindvall_c_mair.jpg
Sebastian Lindvall, curator

sebastian.lindvall@filminstitutet.se

Filmvetare och filmkritiker (främst för Dagens Nyheter och FLM). Cinefilin slog rot någon gång i lågstadiet vid skräckhyllan inne på videobutiken Casablanca. Sedan dess har min smak breddats, men jag är fortfarande lika barnsligt förtjust i det barnförbjudna.

stefan_ramstedt.redjpg.jpg
Stefan Ramstedt, curator
stefan.ramstedt@filminstitutet.se

Filmvetare som arbetat som frilansande filmkritiker (för bl.a. FLM och Filmrutan), kurator samt som redaktör för filmtidskriften Magasinet Walden. Har arbetat mycket med dokumentär- och experimentfilm och har ett starkt intresse för mindre filmkulturer, men uppskattar i lika hög grad de möjligheter som karaktäriserat industriell filmproduktion såsom Hollywoods.

tinawolter kopiera.jpg
Tina Wolter, administratör
tina.wolter@filminstitutet.se

Catherine_Jarl_foto.jpg
Catherine Jarl, marknadsansvarig

catherine.jarl@filminstitutet.se

Civilekonom med marknadsinriktning från ekonomlinjen/Marknadsakademin (SU) i Stockholm och Groupe Ecole Supérieure de Commerce i Pau/Frankrike, med kompletterande studier i medie- och kommunikationsvetenskap (JMK) och psykologi. Började på Cinemateket våren 2018, innan dess arbetade jag i nästan tio år för en upphovsrättsorganisation inom kulturområdet med att stärka rättigheter och villkor för kulturarbetare. Har en förkärlek för filmmusik och är löjligt förtjust i dansinslag på film.

Prenumerera på Cinematekets nyhetsbrev

Skriv ut