Cinemateket

Cinematekets medarbetare


Tora Berg, curator
tora.berg@filminstitutet.e

Film- och kulturvetare, som tidigare varit verksam i filmbranschen som bland annat manusförfattare, scripta, regiassistent och produktionsledare. Lärde sig steppa efter att ha sett Singin’ in the Rain osunt många gånger som barn, och besökte Cinemateket första gången som 16-åring för att se Marcel Carnés underbara Paradisets barn.

Anna Håkansson, curator barn & unga
anna.hakansson@filminstitutet.se

Arash_webb.jpg
Arash Kermanshahani, curator

arash.kermanshahani@filminstitutet.se 

Sebastian_Lindvall_c_mair.jpg
Sebastian Lindvall, curator

sebastian.lindvall@filminstitutet.se

Filmvetare och filmkritiker (främst för Dagens Nyheter och FLM). Cinefilin slog rot någon gång i lågstadiet vid skräckhyllan inne på videobutiken Casablanca. Sedan dess har min smak breddats, men jag är fortfarande lika barnsligt förtjust i det barnförbjudna.

Stefan.jpg
Stefan Ramstedt, curator
stefan.ramstedt@filminstitutet.se

Filmvetare som arbetat som frilansande filmkritiker (för bl.a. FLM och Filmrutan), kurator samt som redaktör för filmtidskriften Magasinet Walden. Har arbetat mycket med dokumentär- och experimentfilm och har ett starkt intresse för mindre filmkulturer, men uppskattar i lika hög grad de möjligheter som karaktäriserat industriell filmproduktion såsom Hollywoods.

Magnus Rosborn_webb.jpg
Magnus Rosborn, curator

magnus.rosborn@filminstitutet.se

Filmvetare och filmarkivarie som under många år arbetat med identifiering, restaurering och tillgängliggörande av filmarkivets samlingar. Filmintresset slog till på allvar i samband med en visning av Fritz Langs Doktor Mabuse, spelaren på Cinemateket i Malmö 1999. Följden blev avbrutna lärarstudier för att i stället söka in till filmvetenskapen och ett liv med filmhistorien på heltid.

tinawolter kopiera.jpg
Tina Wolter, administratör
tina.wolter@filminstitutet.se

Catherine_Jarl_foto.jpg
Catherine Jarl, marknadsansvarig

catherine.jarl@filminstitutet.se

Civilekonom med marknadsinriktning från ekonomlinjen/Marknadsakademin (SU) i Stockholm och Groupe Ecole Supérieure de Commerce i Pau/Frankrike, med kompletterande studier i medie- och kommunikationsvetenskap (JMK) och psykologi. Började på Cinemateket våren 2018, innan dess arbetade jag i nästan tio år för en upphovsrättsorganisation inom kulturområdet med att stärka rättigheter och villkor för kulturarbetare. Har en förkärlek för filmmusik och är löjligt förtjust i dansinslag på film.

 

Skriv ut