Filminstitutets Biodistribution

Boka film i distributionen

Merparten av filmerna som vi digitaliserar ur våra samlingar finns i vår biodistribution. Här hittar du priser och bokningsformulär. I katalogen finns omkring 290 filmer och antalet blir fler vartefter nya filmer digitaliseras.

Prislista:
Slutna visningar:
Långfilmer: 1500 kr för 1 visning. Extra visningar 500 kr.
Kortfilmer 1-30 min: 300 kr för 1 visning. Kortfilmer 31-59 min: 600 kr för 1 visning.

Öppna visningar:
Långfilmer: 25% av intäkterna eller minst 1000 kr första spelveckan.
Följande spelveckor är garantihyran 400 kronor (upp till max 3 månader efter första spelveckan).
Kortfilmer: 25% av intäkterna, ingen minimumavgift.

Moms på 6% tillkommer. 

Öppna visningar rapporterar ni in till Bioguiden.

Se utbudet av digitaliserade filmer här. Alla titlar som är i vår distribution ligger även i filmlistan i bokningsformuläret.

Boka film:
Du bokar en dcp genom att fylla i formuläret nedan.
När du skickat bokningsförfrågan får du ett automatiskt mail med kopia på din bokning. För att boka en film för biografvisning måste du ha minst 2 veckor till visning (undantag kan förekomma semestertider).

Öppettider över jul och nyår 2021:
Filmbokningen kommer ha stängt 16 december - 4 januari. Vi vill därför be om att de filmer som ska visas fram till och med 18 januari bokas senast 15 december, för att vi ska kunna garantera leverans.

Villkor för inställd visning:
Under rådande omständigheter då biografer kan behöva ställa in visningar med kort varsel frångår vi ordinarie avbokningsvillkor och ni kan avboka film fram till planerad visningsdag. Genomförd och rapporterad visning faktureras som vanligt.

Filmen levereras av Unique Digital Movie Transit.

Bilder och texter:
Bilder och affischer kan beställas för användning i samband med visning av filmerna. Det går också bra att använda de filmtexter som vi har om de digitaliserade filmerna - källa måste dock alltid anges. För digitala bilder och affischer, kontakta filmdistribution@filminstitutet.se.

Teknisk support: 
Om du har behov av teknisk support, kontakta Unique Movie Transit som levererar filmerna på support@movietransit.com eller 0200 11 48 08.

Skriv ut