Cinemateket
Bio Victor ingång

Biljetter och förmånskort

Biljetter köper du enklast på vår webbsida, under respektive film genom att klicka på Köp biljett-knappen. Då kommer du till filmens webbshop. Du behöver inget kort för att besöka Cinemateket, men om du har ett förmånskort, glöm inte att ta med det om du köpt en förmånskortbiljett, då dessa endast är giltiga tillsammans med aktuellt förmånskort.

  • Biljettkassan i Filmhuset på Borgvägen 1 har öppet från och med en timme innan kvällens första film till och med att kvällens sista film börjar. 
  • Förmånskort finns att köpa i Filmhusets kassa.

Biljetter för augusti–oktober släpps 5 augusti på webben och 13 augusti i kassan. Förmånskorten går endast att köpa i kassan. Ta alltid med ditt förmånskort för att visa upp vid insläppet. Antalet platser i biograferna är begränsat, så skaffa gärna biljett i god tid (Max fem biljetter åt gången i kassan vid kö).

Ordinarie biljett kostar 100 kronor. 
För unga under 15 år är det gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det. Inget förmånskort behövs för ordinarie biljetter. Vi tillåter endast återköp vid tekniska fel, inställda visningar eller programändringar. Kontakt: cinemateket@filminstitutet.se

Studenter och pensionärer får köpa Cinemateketkortet för 100 kronor, mot uppvisande av:
Studenter: giltig studentlegitimation (Mecenatkortet eller Studentkortet)
Pensionärer: Legitimation om att personen har fyllt 65 år, pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten, eller giltigt intyg från Försäkringskassan för sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning. 

Med våra förmånskort Cinemateketkortet eller Stora Cinemateketkortet får du programtidningen hemskickad, rabatt på biljetter och andra specialerbjudanden. Observera att kortet är personligt och räknas som en värdehandling, och ska förvaras säkert när det inte används. Borttappat kort ersätts ej.

 

Cinemateketkortet
Cinemateketkortet
gäller i ett år och kostar 250 kr, student och pensionär 100 kr (se ovan). Med detta kort betalar du 60 kr per biljett för våra ordinarie filmvisningar.*

Stora Cinemateketkortet
Stora Cinemateketkortet är ett förmånskort för dig som besöker oss riktigt ofta. Med det går du gratis på våra ordinarie filmvisningar*. Stora Cinemateketkortet gäller i ett år och kostar 1300 kr.

Du kan också köpa Stora Cinemateketkortet för höstterminen för 750 kr. Det fungerar likadant, men gäller bara under augusti–december 2019.


Har du köpt en rabatterad biljett måste du visa upp ditt kort tillsammans med biljetten vid insläppet.

* Enstaka avvikelser kan förekomma.

Åldersgräns
Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film. I sällskap med en vuxen får man vara 11 år på filmer med 15-årsgräns, 7 år på filmer med 11-årsgräns och på filmer med 7-årsgräns får man vara under 7 år.

Frågor och svar

Skriv ut