Cinemateket
Bio Victor ingång

Biljetter och förmånskort

Biljetter köper du enklast på vår webbsida, under respektive film genom att klicka på Köp biljett-knappen. Då kommer du till filmens webbshop. Du behöver inget kort för att besöka Cinemateket, men om du har ett förmånskort, glöm inte att ta med det om du köpt en förmånskortbiljett, då dessa endast är giltiga tillsammans med aktuellt förmånskort.

På grund av pandemin förlängs aktuella förmånskort. Vi kommer att återkomma med detaljer.

I biograferna får bara ett begränsat antal besökare vistas samtidigt. Från 1 november säljs endast numrerade biljetter, för att öka tryggheten. För att tillgodose kravet på minst en meter mellan varje besökare måste ni som besöker oss ha minst två tomma säten mellan varandra. Undantag: Två personer i samma sällskap får sitta intill varandra. Biljettsystemet tar hänsyn till reglerna, så det går inte att köpa biljetter till platser som är för nära andra besökare. För att snabbt kunna anpassa oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att så många som möjligt ska ha möjlighet att införskaffa biljetter släpper vi i nuläget bara biljetter för en vecka i taget. Vi släpper biljetter varje måndag, för kommande fredag–torsdag. Observera att Cinemateket är stängt tills vidare.

För att garantera en plats och minimera köbildning rekommenderas biljettköp via cinemateket.se. Det går självklart också att köpa biljett i kassan som öppnar en timme före varje visning. För att hålla avstånd mellan köande finns markeringar i golvet.

Har du köpt biljett men blir sjuk medges återköp. Kontakta cinkassan@filminstitutet.se.

  • Biljettkassan i Filmhuset på Borgvägen 1 har öppet från och med en timme innan kvällens första film till och med att kvällens sista film börjar. 
  • Förmånskort finns att köpa i Filmhusets kassa.
  • Hitta hit och tillgänglighet.

Ordinarie biljett kostar 100 kronor. Inget förmånskort behövs.

Är du under 15 år är det gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.

Med våra förmånskort Cinemateketkortet eller Stora Cinemateketkortet får du rabatt på biljettpriset.

Cinemateketkortet
Cinemateketkortet
gäller i ett år och kostar 250 kr, student och pensionär 100 kr (se ovan). Med detta kort betalar du 60 kr per biljett för våra ordinarie filmvisningar.*

Stora Cinemateketkortet
Stora Cinemateketkortet är ett förmånskort för dig som besöker oss riktigt ofta. Med det går du gratis på våra ordinarie filmvisningar*. Stora Cinemateketkortet gäller i ett år och kostar 1300 kr.

Kortet är personligt och räknas som en värdehandling, och ska förvaras säkert när det inte används. Borttappat kort ersätts ej. Förmånskorten går endast att köpa i kassan. Ta alltid med ditt förmånskort för att visa upp vid insläppet.

Du kan också köpa Stora Cinemateketkortet för terminsvis för 750 kr. Det fungerar likadant, men gäller bara under januari–maj respektive augusti-december.

Studenter och pensionärer kan köpa Cinemateketkortet för 100 kronor, mot uppvisande av:
Studenter: giltig studentlegitimation (Mecenatkortet eller Studentkortet)
Pensionärer: Legitimation om att personen har fyllt 65 år, pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten, eller giltigt intyg från Försäkringskassan för sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning. 

Har du köpt en rabatterad biljett måste du visa upp ditt kort tillsammans med biljetten vid insläppet.

Antalet platser i biograferna är begränsat, så skaffa gärna biljett i god tid (Max fem biljetter åt gången i kassan vid kö).

Vi tillåter i normala fall endast återköp vid tekniska fel, inställda visningar eller programändringar, men under rådande pandemi gör vi även återköp vid sjukdom. Kontakt: cinemateket@filminstitutet.se.

* Enstaka avvikelser kan förekomma.

Åldersgräns
Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film. I sällskap med en vuxen får man vara 11 år på filmer med 15-årsgräns, 7 år på filmer med 11-årsgräns och på filmer med 7-årsgräns får man vara under 7 år.

 

Frågor och svar

Skriv ut