Cinemateket
Bio Victor ingång

Biljetter och förmånskort

Biljetter köper du enklast på vår webbsida, under respektive film genom att klicka på Köp biljett-knappen. Då kommer du till filmens webbshop. Om du har ett förmånskort, glöm inte att ta med det om du köpt en förmånskortbiljett, då dessa endast är giltiga tillsammans med aktuellt förmånskort.

För att garantera en plats och minimera köbildning rekommenderas biljettköp via cinemateket.se. Det går självklart också att köpa biljett i kassan som öppnar en timme före varje visning. Cinematekets biljettkassa tar tyvärr inte emot kontanter.

Läs om Filmhusets pandemianpassning och aktuella restriktioner här.

  • Biljettkassan i Filmhuset på Borgvägen 1 har öppet från och med en timme innan kvällens första film till och med att kvällens sista film börjar. 
  • Förmånskort, programkatalog och tygkasse finns att köpa i Filmhusets kassa.
  • Hitta hit och tillgänglighet.

KassarEpi.jpg

Ordinarie biljett kostar 100 kronor. 
Cinematekets programkatalog kostar 100 kr

Cinematekets tygväska "Immemory" kostar 125 kr

Är du under 15 år är det gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.

Med våra förmånskort Cinemateketkortet och Stora Cinemateketkortet får du rabatt på biljettpriset.

Om du redan har ett Cinemateketkort eller Stora Cinemateketkortet förlängs dessa på grund av vår nedstängning under 2020 och 2021. Läs mer om förlängda förmånskort och nya prissättningar här.

Cinemateketkortet
Cinemateketkortet
gäller i ett år och kostar 250 kr, student och pensionär 100 kr (se nedan). Med detta kort betalar du 60 kr per biljett för våra ordinarie filmvisningar.*

Stora Cinemateketkortet
Stora Cinemateketkortet är ett förmånskort för dig som besöker oss ofta. Med det går du gratis på våra ordinarie filmvisningar*. Stora Cinemateketkortet gäller för ett terminsprogram och kostar 900 kr, student och pensionär 750 kr (se nedan). I priset ingår Cinematekets programkatalog.

Kortet är personligt och räknas som en värdehandling, och ska därför förvaras säkert när det inte används. Borttappat kort ersätts ej. Förmånskorten går endast att köpa i kassan. Ta alltid med ditt förmånskort för att visa upp vid insläppet.

Studenter och pensionärer kan köpa Cinemateketkortet för 100 kronor och Stora Cinemateketkortet för 750 kronor, mot uppvisande av:
Studenter: giltig studentlegitimation (Mecenatkortet eller Studentkortet)
Pensionärer: Legitimation om att personen har fyllt 65 år, pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten, eller giltigt intyg från Försäkringskassan för sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning. 

Har du köpt en rabatterad biljett måste du visa upp ditt kort tillsammans med biljetten vid insläppet.

Antalet platser i biograferna är begränsat, så skaffa gärna biljett i god tid (Max fem biljetter åt gången i kassan vid kö).

Vi tillåter endast återköp vid tekniska fel, inställda visningar eller programändringar. Kontakt: cinemateket@filminstitutet.se.

* Enstaka avvikelser kan förekomma.

Åldersgräns
Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film. I sällskap med en vuxen får man vara 11 år på filmer med 15-årsgräns, 7 år på filmer med 11-årsgräns och på filmer med 7-årsgräns får man vara under 7 år.

 

Frågor och svar

Skriv ut