Cinemateket
Bio Victor ingång

Biljetter och förmånskort

Biljetter köper du enklast på vår webbsida, under respektive film genom att klicka på Köp biljett-knappen. Då kommer du till filmens webbshop. Om du har ett förmånskort, glöm inte att ta med det om du köpt en förmånskortbiljett, då dessa endast är giltiga tillsammans med aktuellt förmånskort.

För att garantera en plats och minimera köbildning rekommenderas biljettköp via cinemateket.se. Det går självklart också att köpa biljett i kassan som öppnar en timme före varje visning.

Cinematekets biljettkassa tar tyvärr inte emot kontanter. Notera att biljettterna är onumrerade, så kom i god tid.

Återköp tillåts enbart vid tekniska fel, inställda visningar eller programändringar. Vid förhinder kan du byta ut dina biljetter mot andra biljetter med samma värde om bytet sker före den aktuella visningens start. Bokningsavgift återbetalas ej.
Kontakt: filmhuset@ahouse.se

Biljettkassan i Filmhuset på Borgvägen 1 har öppet från och med en timme innan kvällens första film till och med att kvällens sista film börjar. På vardagar kan biljetter och förmånskort också köpas i Filmhusets reception som har öppet vardagar 8-17. 

Förmånskort, programkatalog, och Cinemateketprylar finns att köpa i Filmhusets kassa.

Hitta hit och tillgänglighet.

Cinematekets Merch.jpg

Ordinarie biljett: 110 kronor. 
Är du under 15 år kostar ordinarie biljett 50 kronor. 

Cinematekets programkatalog "Lögn": 120 kr. Rabatterat pris för innehavare av förmånskort: 60 kr.
Äldre programkataloger: 60 kr.

Cinematekets tygväska: 100 kr

Med våra förmånskort Cinemateketkortet och Stora Cinemateketkortet får du rabatt på biljettpriset.

Cinemateketkortet
Cinemateketkortet
gäller i ett år och kostar 300 kr, student och pensionär 150 kr (se nedan). Med detta kort betalar du 70 kr per biljett för våra ordinarie filmvisningar.* Du får dessutom rabatterat pris på Cinematekets programkatalog (60 kr).

Stora Cinemateketkortet
Stora Cinemateketkortet är ett förmånskort för dig som besöker oss ofta. Med det går du gratis på våra ordinarie filmvisningar*. Stora Cinemateketkortet gäller för ett terminsprogram och kostar 1000 kr, student och pensionär 800 kr (se nedan). I priset ingår Cinematekets programkatalog.

Bokningsavgift via Cinemateket.se/Bio.se 10 kronor per biljett.

Observera att förmånskorten endast berättigar till köp av max en (1) rabatterad biljett. Vid upprepat missbruk kommer biljetter avbokas.

Kortet är personligt och räknas som en värdehandling, och ska därför förvaras säkert när det inte används. Borttappat kort ersätts ej. Förmånskorten går endast att köpa i kassan. Ta alltid med ditt förmånskort för att visa upp vid insläppet.

Studenter och pensionärer kan köpa Cinemateketkortet för 150 kronor och Stora Cinemateketkortet för 800 kronor, mot uppvisande av:
Studenter: giltig studentlegitimation (Mecenatkortet eller Studentkortet)
Pensionärer: Legitimation om att personen har fyllt 65 år, pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten, eller giltigt intyg från Försäkringskassan för sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning. 

Har du köpt en rabatterad biljett måste du visa upp ditt kort tillsammans med biljetten vid insläppet.

Antalet platser i biograferna är begränsat, så skaffa gärna biljett i god tid (Max fem biljetter åt gången i kassan vid kö).

* Enstaka avvikelser kan förekomma.

Åldersgräns
Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film. I sällskap med en vuxen får man vara 11 år på filmer med 15-årsgräns, 7 år på filmer med 11-årsgräns och på filmer med 7-årsgräns får man vara under 7 år.
Observera att yngre barn inte får lämnas ensamma i biografen utan vuxens sällskap.

Frågor och svar

 

Skriv ut