Cinemateket
Bio Victor ingång

Biljetter och förmånskort

Biljetter köper du enklast på vår webbsida, under respektive film genom att klicka på Köp biljett-knappen. Då kommer du till filmens webbshop. Du behöver inget kort för att besöka Cinemateket, men om du har ett förmånskort, glöm inte att ta med det om du köpt en förmånskortbiljett, då dessa endast är giltiga tillsammans med aktuellt förmånskort.

Förmånskort med sista giltighet mars 2020–mars 2021 förlängs med tre Cinemateket-månader. Det vill säga att om du har ett förmånskort som gäller till och med mars 2020 gäller det i stället till och med augusti 2020 och så vidare. Hämta din nya klisterlapp i kassan.

Har du köpt biljett men blir sjuk medges återköp. Kontakta cinkassan@filminstitutet.se.

  • Biljettkassan i Filmhuset på Borgvägen 1 har öppet från och med en timme innan kvällens första film till och med att kvällens sista film börjar. 
  • Förmånskort finns att köpa i Filmhusets kassa.
  • Hitta hit och tillgänglighet.

Ordinarie biljett kostar 100 kronor. Inget förmånskort behövs.

Är du under 15 år är det gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.

Med våra förmånskort Cinemateketkortet eller Stora Cinemateketkortet får du rabatt på biljettpriset.

Cinemateketkortet
Cinemateketkortet
gäller i ett år och kostar 250 kr, student och pensionär 100 kr (se ovan). Med detta kort betalar du 60 kr per biljett för våra ordinarie filmvisningar.*

Stora Cinemateketkortet
Stora Cinemateketkortet är ett förmånskort för dig som besöker oss riktigt ofta. Med det går du gratis på våra ordinarie filmvisningar*. Stora Cinemateketkortet gäller i ett år och kostar 1300 kr.

Kortet är personligt och räknas som en värdehandling, och ska förvaras säkert när det inte används. Borttappat kort ersätts ej. Förmånskorten går endast att köpa i kassan. Ta alltid med ditt förmånskort för att visa upp vid insläppet.

Du kan också köpa Stora Cinemateketkortet för vårterminen för 750 kr. Det fungerar likadant, men gäller bara under januari–maj 2020.

Studenter och pensionärer kan köpa Cinemateketkortet för 100 kronor, mot uppvisande av:
Studenter: giltig studentlegitimation (Mecenatkortet eller Studentkortet)
Pensionärer: Legitimation om att personen har fyllt 65 år, pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten, eller giltigt intyg från Försäkringskassan för sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning. 

Har du köpt en rabatterad biljett måste du visa upp ditt kort tillsammans med biljetten vid insläppet.

Antalet platser i biograferna är begränsat, så skaffa gärna biljett i god tid (Max fem biljetter åt gången i kassan vid kö).

Vi tillåter i normala fall endast återköp vid tekniska fel, inställda visningar eller programändringar, men under rådande pandemi gör vi även återköp vid sjukdom. Kontakt: cinemateket@filminstitutet.se.

* Enstaka avvikelser kan förekomma.

Åldersgräns
Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film. I sällskap med en vuxen får man vara 11 år på filmer med 15-årsgräns, 7 år på filmer med 11-årsgräns och på filmer med 7-årsgräns får man vara under 7 år.

 

Frågor och svar

Skriv ut