Cinemateket
Emil och detektiverna

Emil och detektiverna

Originaltitel: Emil und die Detektive

Regi: Gerhard Lamprecht

Filmhuset - Bio Victor Lägg till i kalender

Emil ska tillbringa sommaren hos sin mormor i Berlin, men på tågresan dit blir han bestulen på alla sina pengar. Väl framme bestämmer han sig för att leta rätt på den skyldige och får med sig ett helt gäng pojkar på tjuvjakt. Billy Wilder skrev manus till den första (och mest kända) av hittills sex filmer baserade på Erich Kästners bästsäljande barnbok. Visningen är en del av Unga Cinemateket.

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.

Filmfakta

Originaltitel: Emil und die Detektive
Regi: Gerhard Lamprecht
Medverkande: Rolf Wenkhaus, Fritz Rasp, Inge Landgut
År: 1931
Land: Tyskland
Format: 35 mm
Längd: 1 tim 13 min
Dialogspråk: Tyska
Text: Svensk text
Åldersgräns: Barntillåten
Läs mer om ”Emil och detektiverna” i Svensk Filmdatabas

Emil och detektiverna ingår i temana

Berlin

Berlin har under hela filmhistorien haft en viktig roll, dels som bas för en stor del av den tyska filmproduktionen, men kanske framför allt i och med dess centrala plats i 1900-talets historia – en metropol, förstörd av ett världskrig, delad av en mur – ständigt och samtidigt skildrad på film. I samarbete med Sveriges Förenade Filmstudios ägnar vi en helg åt Berlin på film – från 1920-talet fram till i dag.

Lästips: Susan Ingram (red.), World Film Locations: Berlin (Intellect, 2012), Brigitta B. Wagner, Berlin Replayed: Cinema and Urban Nostalgia in the Postwall Era (University of Minnesota Press, 2015)
Läs mer om temat

Unga Cinemateket

Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld – eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Varje söndag klockan 14.00 i Filmhuset, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år. Undantaget Barnens filmdag då alla biljetter (för både barn och vuxna) kostar 20 kr.

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap. Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

Unga Cinemateket visar film i Filmhusets biograf Bio Victor (364 platser). Filmhuset ligger vid Gärdet. Du tar dig hit med buss 72 och 76 till Filmhuset, buss 1 och 4 till Värtavägen eller buss 67 och t-bana till Karlaplan. Adress: Borgvägen 1 och 3. Cinematekets biljettkassa, där du köper biljetter till visningarna, öppnar en timme före dagens första föreställning. Du kan också köpa biljetter på cinemateket.se. I Filmhuset finns också ett mysigt café med fika, popcorn, godis och enklare mat. Välkommen!

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket