Cinemateket
Barnens filmdag: Tjorven, Båtsman och Moses

Barnens filmdag: Tjorven, Båtsman och Moses

Originaltitel: Tjorven, Båtsman och Moses

Regi: Olle Hellbom

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

I första filmen om invånarna på skärgårdsön Saltkråkan förtrollar Tjorven och Stina en groda till en prins, och Vesterman råkar fånga en sälunge som barnen tar hand om och döper till Moses. Regissören Olle Hellbom och Astrid Lindgren, som skrev manuset, tilldelades förtjänstdiplom och plaketter av Sveriges djurskyddsföreningar för ”den djurskyddstanke som kommit fram i filmen i kontakten mellan barn och djur”.

Regi: Olle Hellbom, skådespelare: Torsten Lilliecrona, Maria Johansson, Louise Edlind, Torsten Wahlund, 1964, Sverige, DCP, 1 tim 32 min, svenska, barntillåten.

*Bokningsavgift 10 kr per biljett via cinemateket.se. Avgiftsfritt i Cinematekets biljettkassa i Filmhuset.

Läs mer om ”Barnens filmdag: Tjorven, Båtsman och Moses” i Svensk Filmdatabas

Barnens filmdag: Tjorven, Båtsman och Moses ingår i temat

Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga.

Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. På söndagar klockan 14.00 visas allt från svenska klassiker och välkända storfilmer till stumfilm med pianoackompanjemang. Alltid med fri entré för alla under 15 år. I Filmhuset finns också ett kafé med fika, snacks och enklare mat.

I vuxet sällskap är filmer från 7 år tillåtna för barn under 7 år och filmer från 11 år tillåtna från 7 år. Missa inte att alla under 15 år även går gratis på övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

En bokningsavgift på 10 kronor utgår vid köp på webben, avgiftsfritt vid köp i kassan i Filmhuset.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket – Filmhistorien för unga.