Cinemateket
Euphoria

Euphoria

Originaltitel: Euphoria

Regi: Lisa Langseth

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Eva Green reser till en storslagen anläggning mitt ute i skogen tillsammans med sin syster Alicia Vikander, och de tas emot av en gåtfull Charlotte Rampling. När det går upp för systern varför de är där bubblar konflikter om familjerelationer, svek, liv och död upp till ytan. Lisa Langseths första engelskspråkiga film, producerad av Vikander. Nominerad för bästa kostym och mask/smink.

Filmfakta

Originaltitel: Euphoria
Regi: Lisa Langseth
Medverkande: Alicia Vikander, Eva Green, Charlotte Rampling, Charles Dance
År: 2018
Land: Sverige, Storbritannien, Tyskland
Format: DCP
Längd: 1 tim 38 min
Dialogspråk: Engelska
Text: Svensk text
Åldersgräns: Tillåten från 11 år
Läs mer om ”Euphoria” i Svensk Filmdatabas

Euphoria ingår i temat

Guldbaggefestivalen 2019

De första Guldbaggarna delades ut 1964. Då var de bara tre till antalet, begränsade till regi- och skådespelarkategorier, och vinnarna var inga mindre än Ingmar Bergman för Tystnaden, Ingrid Thulin för sin insats i samma film och Keve Hjelm för Kvarteret Korpen.

Sedan dess har galan blivit större och kategorierna fler. Årets gala ägde rum 28 januari i år. Under Guldbaggefestivalen 15–17 mars visar Cinemateket alla Guldbaggenominerade filmer, inklusive två av de filmer som nominerats för bästa utländska film.

Biljetterna kostar 20 kr per visning för samtliga åskådare. Guldbaggefestivalen genomförs i samarbete med filmernas distributörer.

Guldbaggefestivalens schema som pdf
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Guldbaggefestivalen 2019