Cinemateket
Barnens filmdag 2019

Barnens filmdag 2019

Originaltitel: Barnens filmdag 2019

Regi:

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Upptäck, upplev och skapa filmhistoria!

Har du barn som är nyfikna på filmhistorien och vill testa att själva skapa film? Söndag 6 oktober öppnar Filminstitutet dörrarna till Filmhuset, för alla barn! Arrangemanget pågår klockan 10.30–16.30 och det fullständiga programmet med hålltider finns att läsa här: Barnens filmdag 2019

Biljetter till filmvisningar och filmhistorisk föreställning kostar 20 kr för samtliga besökare. Guidade turer och filmverkstäder är kostnadsfria, men till de guidade turerna behövs biljett (som hämtas ut på plats), då antalet platser är begränsat. Programmet passar särskilt för barn i åldern 5–12 år, men alla är välkomna!

Gratis drop in-aktiviteter som pågår hela dagen, 10.30-16.30:

Film bakom kulisserna: Se och prova på tidiga filmkameror och andra magiska, filmhistoriska apparater (håll utkik efter när vi drar igång 16 mm-projektorn). I Filmhusets foajé.

Skapa film och klä ut dig: Skapa egen konstfilm genom att måla direkt på filmremsor och se det färdiga resultatet i Bio Victor! Var med och spela musik till stumfilm i en föreställning om filmhistoriens början. Besök flip-book-verkstaden i biblioteket. Eller kom till vår kostymsalong, klä ut dig till någon av alla välkända figurer ur Astrid Lindgrens universum och ta en selfie vid vår fotovägg!

Titta på film: I Bio Victor får Astrid Lindgren-filmatiseringen Rasmus på luffen från 1981 och musikaliska Rännstensungar-uppdateringen Förortsungar från 2006 nypremiär i digitalt restaurerade versioner. I Bio Mauritz rullar kortfilmer för alla åldrar hela dagen. Dessutom visar vi film på 16 mm i foajén!

Rasmus på luffen Läs mer och köp biljetter

Förortsungar Läs mer och köp biljetter

En filmhistorisk resa med musik Läs mer och köp biljetter

Filmfakta

Originaltitel: Barnens filmdag 2019

Barnens filmdag 2019 ingår i temat

Unga Cinemateket

Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld – eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Varje söndag klockan 14.00 i Filmhuset, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år. Undantaget Barnens filmdag då alla biljetter (för både barn och vuxna) kostar 20 kr.

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap. Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

Unga Cinemateket visar film i Filmhusets biograf Bio Victor (364 platser). Filmhuset ligger vid Gärdet. Du tar dig hit med buss 72 och 76 till Filmhuset, buss 1 och 4 till Värtavägen eller buss 67 och t-bana till Karlaplan. Adress: Borgvägen 1 och 3. Cinematekets biljettkassa, där du köper biljetter till visningarna, öppnar en timme före dagens första föreställning. Du kan också köpa biljetter på cinemateket.se. I Filmhuset finns också ett mysigt café med fika, popcorn, godis och enklare mat. Välkommen!

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket