Cinemateket
Prinsessan och grodan

Prinsessan och grodan

Originaltitel: The Princess and the Frog

Regi: Ron Clements, John Musker

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Det är tillfälligt problem med att köpa biljetter till filmen på nätet, vi hoppas på att problemet snart är löst.

I 1920-talets New Orleans blir prins Naveen förtrollad till en groda av en ondskefull häxdoktor. Han ber servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen, men i stället förvandlas även hon till groda. Tillsammans beger de sig till träskmarkerna för att hitta den goda voodoo-drottningen Mama Odie. Disneys lyckade återgång till traditionell animation är ett oemotståndligt musikaliskt äventyr.

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj därefter "Ungdomsbiljett" à 0 kr.

Filmfakta

Originaltitel: The Princess and the Frog
Regi: Ron Clements, John Musker
Medverkande: Pauline Kamusewu, Pablo Cepeda, Gladys del Pilar, Sarah Dawn Finer
År: 2009
Land: USA
Format: 35 mm
Längd: 1 tim 38 min
Dialogspråk: Svenska
Åldersgräns: Tillåten från 7 år
Läs mer om ”Prinsessan och grodan” i Svensk Filmdatabas

Prinsessan och grodan ingår i temat

Unga Cinemateket

Visningarna inställda fram till 31/mars pga Covid-19. Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld – eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Varje söndag klockan 14.00 i Filmhuset, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år (med undantag för 22 mars, då Guldbaggefestivalen äger rum i Filmhuset).

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap. Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

Unga Cinemateket visar film i Filmhusets biograf Bio Victor (364 platser). Filmhuset ligger vid Gärdet. Du tar dig hit med buss 72 och 76 till Filmhuset, buss 1 och 4 till Värtavägen eller buss 67 och t-bana till Karlaplan. Adress: Borgvägen 1 och 3. Cinematekets biljettkassa, där du köper biljetter till visningarna, öppnar en timme före dagens första föreställning. Du kan också köpa biljetter på cinemateket.se. I Filmhuset finns också ett mysigt café med fika, popcorn, godis och enklare mat. Välkommen!

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket