Cinemateket
Modig

Modig

Originaltitel: Brave

Regi: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Skotska höglandsprinsessan Merida vägrar bli bortgift och tänker lära sin mamma en läxa genom att ge henne en förhäxad kaka. Förtrollningen verkar dock inte alls på det sätt som Merida tänkt sig och i skuggorna lurar den onda spökbjörnen Mar’du. Pixars första långfilm med en kvinnlig huvudperson, Oscarbelönad för bästa animerade film.

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Ungdomsbiljett" à 0 kr.

Filmfakta

Originaltitel: Brave
Regi: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Medverkande: Amy Diamond, Leif Andrée, Elisabet Carlsson
År: 2012
Land: Storbritannien, USA
Format: 35 mm
Längd: 1 tim 40 min
Dialogspråk: Svenska
Åldersgräns: Tillåten från 7 år
Läs mer om ”Modig” i Svensk Filmdatabas

Modig ingår i temat

Unga Cinemateket

Visningarna inställda fram till 31/mars pga Covid-19. Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld – eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Varje söndag klockan 14.00 i Filmhuset, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år (med undantag för 22 mars, då Guldbaggefestivalen äger rum i Filmhuset).

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap. Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

Unga Cinemateket visar film i Filmhusets biograf Bio Victor (364 platser). Filmhuset ligger vid Gärdet. Du tar dig hit med buss 72 och 76 till Filmhuset, buss 1 och 4 till Värtavägen eller buss 67 och t-bana till Karlaplan. Adress: Borgvägen 1 och 3. Cinematekets biljettkassa, där du köper biljetter till visningarna, öppnar en timme före dagens första föreställning. Du kan också köpa biljetter på cinemateket.se. I Filmhuset finns också ett mysigt café med fika, popcorn, godis och enklare mat. Välkommen!

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket