Cinemateket
Mästerdetektiven lever farligt

Mästerdetektiven lever farligt

Originaltitel: Mästerdetektiven lever farligt

Regi: Olle Hellbom

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

I sommarsolen i Lillköping pågår Röda och Vita rosens kamp om den magiska stenen Stormumriken. Men mitt i den oskyldiga leken råkar Eva-Lotta bli vittne till ett mord och lek förvandlas snabbt till skrämmande allvar. Den hyllade Mästerdetektiven lever farligt var Olle Hellboms debut som långfilmsregissör. Därefter gjorde han ytterligare 16 älskade filmatiseringar av Astrid Lindgrens böcker. Digitalt restaurerad av Filminstitutet.

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Ungdomsbiljett" à 0 kr.

Filmfakta

Originaltitel: Mästerdetektiven lever farligt
Regi: Olle Hellbom
Medverkande: Leif Nilsson, Birgitta Hörnblad, Sven Almgren, Sigge Fürst
År: 1957
Land: Sverige
Format: DCP (digitaliserad)
Längd: 1 tim 32 min
Dialogspråk: Svenska
Åldersgräns: Barntillåten
Läs mer om ”Mästerdetektiven lever farligt” i Svensk Filmdatabas

Mästerdetektiven lever farligt ingår i temat

Unga Cinemateket

Visningarna inställda fram till 31/mars pga Covid-19. Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld – eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Varje söndag klockan 14.00 i Filmhuset, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år (med undantag för 22 mars, då Guldbaggefestivalen äger rum i Filmhuset).

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap. Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

Unga Cinemateket visar film i Filmhusets biograf Bio Victor (364 platser). Filmhuset ligger vid Gärdet. Du tar dig hit med buss 72 och 76 till Filmhuset, buss 1 och 4 till Värtavägen eller buss 67 och t-bana till Karlaplan. Adress: Borgvägen 1 och 3. Cinematekets biljettkassa, där du köper biljetter till visningarna, öppnar en timme före dagens första föreställning. Du kan också köpa biljetter på cinemateket.se. I Filmhuset finns också ett mysigt café med fika, popcorn, godis och enklare mat. Välkommen!

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket