Cinemateket
Semestersabotören

Semestersabotören

Originaltitel: Les vacances de Monsieur Hulot

Regi: Jacques Tati

Det går inte längre att köpa biljetter till denna föreställning

Den pittoreska franska kuststaden skulle vara just så fridfull och avkopplande som en badort bör vara – om det inte vore för monsieur Hulot, som sprider kaos omkring sig vart han går. Med knappt någon dialog och fysisk humor som påminner om Buster Keaton och Charles Chaplin skapade Jacques Tati lågmälda men storslagna komedier. Semestersabotören är hans främsta.

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Ungdomsbiljett" à 0 kr..

Les vacances de Monsieur Hulot, Jacques Tati (1953) © Les Films de Mon Oncle – Specta Films C.E.P.E.C.

Filmfakta

Originaltitel: Les vacances de Monsieur Hulot
Regi: Jacques Tati
Medverkande: Jacques Tati, Nathalie Pascaud, Louis Perrault
År: 1953
Land: Frankrike
Format: 35 mm
Längd: 1 tim 35 min
Dialogspråk: Franska
Text: Svensk text
Åldersgräns: Barntillåten
Läs mer om ”Semestersabotören” i Svensk Filmdatabas

Semestersabotören ingår i temat

Unga Cinemateket

Visningarna inställda fram till 31/mars pga Covid-19. Unga Cinemateket är filmhistorien för unga. Vi visar välkända klassiker, men också filmer som väcker nyfikenhet och öppnar dörrar till nya världar. Ta med dina barn, barnbarn, bonusbarn och vänners barn och introducera dem för filmens värld – eller om du är barn: ta med dina vänner och föräldrar. Varje söndag klockan 14.00 i Filmhuset, kostnadsfria biljetter för alla upp till 15 år (med undantag för 22 mars, då Guldbaggefestivalen äger rum i Filmhuset).

Åldersgränser: Filmer från 7 år är tillåtna för barn under 7 år i vuxet sällskap. Filmer från 11 år är tillåtna för barn över 7 år i vuxet sällskap. Missa inte att alla under 15 år bjuds på biljetten även till övriga filmer i programmet, när åldersgränsen tillåter!

Unga Cinemateket visar film i Filmhusets biograf Bio Victor (364 platser). Filmhuset ligger vid Gärdet. Du tar dig hit med buss 72 och 76 till Filmhuset, buss 1 och 4 till Värtavägen eller buss 67 och t-bana till Karlaplan. Adress: Borgvägen 1 och 3. Cinematekets biljettkassa, där du köper biljetter till visningarna, öppnar en timme före dagens första föreställning. Du kan också köpa biljetter på cinemateket.se. I Filmhuset finns också ett mysigt café med fika, popcorn, godis och enklare mat. Välkommen!

För att införskaffa kostnadsfria biljetter för barn: Välj "Biljettyper" till höger om "Ordinarie biljett" och välj där "Ungdomsbiljett" á 0 kr.
Läs mer om temat

Skriv ut

Ingår i Unga Cinemateket