Cinemateket
pausskylt

Uppdatering kring Cinematekets visningar

Cinematekets visningar tar en paus. Vi öppnar tidigast 14 april.

Idag skulle vårt april/maj-program ha kommit. Planen var att inleda programmet onsdag 1/4 med "Spartacus" för att uppmärksamma den nyligen bortgångne Kirk Douglas. Nu blir det inte så. Vi kommer fortsätta ha stängt en tid framöver beroende på situationen i Sverige och världen. Minst till 14 april, men förmodligen längre än så.

Situationen är densamma för våra kollegor runt om i världen. Filmarkiv, cinematek och distributörer har stängt ner och då många av de filmer vi visar kommer från utlandet räcker det inte att situationen i Sverige förbättras för att vi ska kunna sätta igång. Så vi avvaktar. Vi tänker oss att de filmer som nu inte visas ska visas senare. Antingen under maj och juni eller kanske i slutet av året beroende på när vi kan starta upp visningarna igen. Då kanske Pedro Costa, Dominik Moll och Ingemo Engström inte kan vara med som planerat, men ni kan i alla fall ta del av deras filmer.

De filmer som skulle ha visats mellan 17 mars och 31 mars kommer att visas senare under året. I dagsläget kan vi inte säga när.

Förmånskortens giltighetstid kommer att förlängas med en månad. Du som redan köpt biljetter till en eller flera visningar för denna period kan höra av dig till cinemateket@filminstitutet.se för mer information. Vi hoppas att ni har förståelse för att svar kan dröja.

På återseende!

/Cinemateket

Skriv ut