Cinemateket
Stillbild från film
Mamma, Suzanne Osten (1982) Bild: Hans Welin

Cinemateket är åter öppet!

Uppdatering kring Cinematekets visningar.

Välkomna till Cinemateket! Det är en ovanlig höst i år, men vi har äntligen startat visningarna igen efter den längsta nedstängningen i Cinematekets 56-åriga historia.

Vårt program ser dock inte ut som det brukar. Under augusti, september och oktober visar vi endast en film per dag. Det fortsatt osäkra läget i landet gör det svårt att planera långsiktigt och vi släpper vårt program månad för månad. Av samma anledning väljer vi att inte trycka en programtidning utan hänvisar till vår webb, där den senaste informationen alltid finns.

Det enormt uppskattade Alfred Hitchcock-restrospektiven har vi pausat då vi för närvarande endast kan tillåta 50 personer per visning och vi vet att betydligt fler vill se filmerna. Men misströsta inte, den kommer att fortsätta (även om den kommer att spilla över till 2021).

Vi ser gärna att ni köper era biljetter via cinemateket.se för att undvika trängsel i samband med visningarna. Känner ni er krassliga ber vi er förstås att stanna hemma och vi tillåter återköp av biljetter under den här perioden. Ni som köpt förmånskort kommer få dem förlängda med tre visningsmånader. Ni kan läsa mer vad vi gör och vad som gäller här. Vi har gjort vad vi kan för att få er att känna er trygga på våra visningar i vår rymliga salong Bio Victor. Har ni frågor eller förslag på hur vi kan förbättra våra visningar, tveka inte att höra av er.

Jag hoppas ni besöker oss och får uppleva film så som den är tänkt att upplevas; på biograf. Och ni som inte kan besöka oss just nu, er önskar jag en höst fylld med filmmagi hemma.

Danial Brännström
Cinematekschef

Skriv ut