Filmrummet
Tarik Saleh och Kristina Åberg
Tarik Saleh och Kristina Åberg. Fotograf: Carl Nilsson

Saligt samarbete – möt Tarik Saleh och Kristina Åberg

Den 24 november bjöd Filmrummet i samarbete med Kreativa Europa Desk MEDIA in till ett samtal med fokus på långvarigt samarbete. Vad finns det för framgångsnycklar för ett gott samarbete? Vilka är de vanligaste fallgroparna och misstagen? Hur arbetar man strategiskt med de olika delarna av filmskapandet för att lyckas – och vad är egentligen framgång?

 

Det finns många exempel på långvariga samarbeten inom filmbranschen med både goda och mindre goda resultat. Vad är det egentligen som gör ett samarbete framgångsrikt, bortom planering och produktion? Vad har de mellanmänskliga relationerna för inverkan på samarbetet och hur påverkar det processen och resultatet? Under ledning av kulturjournalisten Petra Markgren Wangler djupdyker regissören Tarik Saleh och producenten Kristina Åberg in i samarbetets alla dimensioner och bjuder på erfarenheter, misstag och nya infallsvinklar.

Tarik Saleh och Kristina Åberg är regissör respektive producent på bolaget Atmo som de grundade för över tjugo år sedan. Tillsammans har de skapat filmer som hyllats och prisats världen över – senast Boy From Heaven, belönad för Bästa manus (Tarik Saleh) i Cannes 2022. Filmen hade svensk biopremiär den 18 november.

Medverkande:
Tarik Saleh, regissör, Atmo
Kristina Åberg, producent, Atmo

Moderator är Petra Markgren Wangler, kulturjournalist

Skriv ut