Tidigare evenemang
Foto: Matilda Skött

Den unga publikens film i tre länder

Tre regissörer möts i ett Filmrum om ungdomsfilmens villkor och potential – konstnärligt, produktions- och distributionsmässigt. I Tyskland, Kroatien och Sverige. Likheter, skillnader, möjligheter och insikter i ett inspirerande samtal som vi arrangerar i samarbete med Stockholms filmfestival Junior.

När: torsdag 19 april 09.00 – 10.00.
Var: Bio Mauritz i Filmhuset på Borgvägen 1-3 i Stockholm.
 
Den kroatiska regissören Čejen Černić är aktuell på festivalen med sin långa spelfilmsdebut The Mystery Of Green Hill (Uzbuna na Zelenom Vrhu). Christian Theedes The Peppercorns and the Curse of the Black King (Die Pfefferkörner und der Fluch des Schwarzen Königs) visas även den under festivalen.  Den tredje regissören i samtalet är svenska Emelie Lindblom vars långfilmsdebut Rum 213 var en av de mest framgångsrika svenska barn- och ungdomsfilmerna på bio under 2017.

I ett framåtblickande samtal lett av Fatima Khayari från Svenska Filminstitutet, får vi höra mer om regissörsperspektivet på film för en ung publik i tre länder. 

Samtalet hålls på engelska.

Den chilenska regissören Guillermo Helo som skulle ha medverkat i samtalet har tyvärr fått förhinder och kan inte ta sig till festivalen. 

Skriv ut