Tidigare evenemang

Filminstitutet i Almedalen 2014

Samtal, mingel och smygpremiär Tisdag: Vilket samhälle vill vi ha? Tisdag och onsdag: Testa syntolkad bio Ny teknik för syntolkning via mobilen

Vilket samhälle vill vi ha?

Ett samtal om vilket samhälle vi vill leva i - med filmen som utgångspunkt. Samtalet följdes av ett mingel och en förhandsvisning av Cannes-vinnande filmen Turist!
 

Tid och plats: Tisdag 1 juli 19.30-23.30, S:t Nicolai ruin.
19.30-20.45 samtal, 20.45-21.30 mingel, 21.30-23.30 Turist
 
Europaparlamentsvalet visade att det blåser nya politiska vindar. Miljö, jämställdhet och främlingsfientlighet engagerade. Människor efterlyste det större samtalet om grundläggande maktfrågor. Det finns en längtan efter att samtala om samhällskonstruktionen, om de större frågorna - svåra frågor som rör det trygga välfärdssamhällets förändring.
 
Ruben Östlunds nya film Turist handlar om att stå för sina värden i livet. Vi ser hur en familjefar i en kris överger fru och barn. När faran blåst över försöker han agera som om ingenting hänt. Ändå har allting hänt. Efter samtalet och minglet får du en exklusiv förhandsvisning av filmen som distribueras av TriArt Film och har svensk premiär 15 augusti.
 
Se det filmade samtalet här:

Testa syntolkad bio

Film på bio ska vara tillgänglig för alla. 
Under två dagar kan du pröva på ny teknik som är särskilt utvecklad för personer med synnedsättningar och läs- och skrivsvårigheter. 

Se Grand Budapest HotelThe DoubleJag ser dig och prova mobilappar med uppläst text och syntolkning. Dessutom bjuder vi in till samtal om teknikens nya möjligheter för personer med synnedsättning. Varmt välkommen!

  • Tisdag 1 juli Biograf Roxy, Adelsgatan 39 
   13.00 Wes Andersons succéfilm The Grand Budapest Hotel (Twentieth Century Fox)
   15.00 Samtal med biografägare och distributörer om de nya digitala möjligheterna för syntolkning på bio. Samtalet leds av Gabriella Ahlström.
   16.00 Richard Ayoade’s The Double (NonStop Film) – smygpremiär!
  • Onsdag 2 juli Biostaden Borgen, Hästgatan 24
   10.00 The Double (NonStop Film)
   13.00 Dokumentärfilmen Jag ser dig (Mantaray Film) introduceras av regissören Sylvelin Makkestad.

OBS! Onsdagen 2 juli har filmvisningarna på vår tryckta flyer kastats om. Det är ovan angivna tider som gäller.

Skriv ut