Tidigare evenemang

Filmpolitiken 2020

Filmpolitiken hade inför detta Filmrum diskuterats livligt i media. Ett viktigt samtal som engagerar många, även utanför filmbranschen. Den svenska filmpolitiken går hand i hand med filmavtalet som, liksom Svenska Filminstitutet, fyller 50 år 2013. Vi passade på att med branschens samlade erfarenheter från den här tiden blicka framåt. Delvis inför den stundande finansieringsförhandlingen, men även bortom den.

Detta Filmrum var startskottet för ett konstruktivt samtal om hur vi i branschen skulle vilja att filmpolitiken och -finansieringen ska se ut i allmänhet, snarare än alla parters särintressen i synnerhet.
 
De fyra organisationerna Oberoende filmares förbund, Nätverket för regionala filmproduktionscenter, Sveriges filmregissörer och Film- och TV-producenterna (som tyvärr inte hade möjlighet att medverka) var inbjudna, producentsidan representeras av Mimmi Spång och Peter ”Piodor” Gustavsson. Med femton minuter var presenterade de sina visioner och scenarior för en framtida filmpolitik. Detta följdes av ett gemensamt samtal på scen som leddes av Hjalmar Palmgren, med många frågor från publiken.

Det gemensamma ledordet var berättelsen i centrum.

Talare:
Susann Jonsson och Ralf Ivarsson, Nätverket Regionala Produktionscentrum
Kasper Collin och Marta Dauliute, Oberoende filmares förbund
Christina Olofson, Sveriges filmregissörer
Mimmi Spång och Peter ”Piodor” Gustafsson, filmproducenter

Anna Serner, VD Svenska Filminstitutet inleder. 

NÄR: Tisdag 9 april, 18.30 – 20.30 med eftersnack i baren 20.30 – 21.30
VAR: Bio Mauritz, Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm

(Tomas Eskilson, Nätverket för regionala filmproduktionscenter, som skulle ha medverkat har fått förhinder och ersätts av Susan Jonsson och Ralf Ivarsson.)

Skriv ut