Tidigare evenemang

Glada hälsningar från Missångerträsk

Reading av manuset till filmatiseringen av Martina Haags roman, med författaren, tillika huvudrollsinnehavaren, flera skådespelare och en panel på plats. Efter readingen följde en Q&A där även publiken tog tillfället att diskutera manuset.

I samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen, öppnade Filmrummet för andra gången dörrarna för en reading, riktad till manusförfattare, producenter och alla som är intresserade av filmberättande, med en unik inblick i ett mycket tidigt stadie.

Glada hälsningar från Missångerträsk!
Nadja, 44, har längtat efter barn i snart 20 år, och vilken dag som helst kommer brevet med positivt besked från adoptionscentrum. Barnkammaren är förberedd. Resväskan till Kina är packad. Hennes värld rasar samman när hon istället får beskedet att det är ändrade regler: Hon måste vara gift för att få adoptera. Hennes syster kommer till undsättning och tror sig ha hittat en man som kan tänka sig gå med på ett skenäktenskap. Urstockholmaren Nadja beger sig därför 127 mil norrut till Missångerträsk. Men inget blir som hon tänkt sig.
 
Medverkande skådelspelare under readingen:
Simela Athanasiadou, Susanne Friman, Martina Haag, Hanna Hedlund, Börje Lundberg, Oscar Skagerberg, Fredrik Wagner.

(Bert-Åke Varg hade tyvärr fått förhinder)

 
Panel:
Johanna Bergenstråhle – producent Svensk Filmindustri
Alexander Skantze – manusförfattare
Mani Maserrat – regissör och producent
(Åsa Simma som tidigare ingick i panelen har tyvärr tvingats lämna återbud)
 
Filmproduktionen:
Regi: Lisa Siwe / Manus: Lars Vasa Johansson, Martina Haag / Producenter:Marianne Gray, Daniel Gylling / Produktionsbolag: Yellow Bird. Filmen samproduceras med Filmpool Nord.

TID: Ons 5 mars, 18.00 – 22.00
PLATS: Filminstitutets matsal, Filmhuset Borgvägen 1, Stockholm

Skriv ut